Het Juventus voetbalshirt van Matthijs de Ligt

De transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus is beklonken. Dit betekent dat we de Nederlands Elftal speler vanaf nu in het voetbalshirt van Juventus zien. In zijn nieuwe tenue speelt De Ligt met Juventus de Serie A, Coppa Italia en Champions League wedstrijden de komende seizoenen. Het eerste Juventus tenue dat door De Ligt gedragen wordt, is overigens een apart shirt. Niet alleen omdat deze door de voormalige verdediger van Ajax gedragen wordt, maar met name door het design van het nieuwe tenue.

Het Juventus tenue van de Ligt

Het Juventus voetbalshirt voor 2019-2020 is het eerste tenue tenue sinds 1903 dat geen zwarte en witte banen heeft. Vanaf 1897 tot 1903 droeg de club uit Turijn roze shirts met zwarte stropdas of strik en een zwarte broek. Vanaf 1903 veranderde dit per toeval, doordat een bestelling van de voetbalshirts van Notts County en deze waren zwart/wit gestreept. Dit seizoen zijn Juventus en adidas afgestapt van het design en bevatten de Juventus tenue het zogenaamde half-om-half design. De rechterkant van het tenue is wit en de andere kant is zwart. Beide delen worden gescheiden door een roze baan, welke verwijst naar de kleur van het tenue dat Juve had bij de oprichting. Hoewel de fans van Juventus niet erg blij waren met het breken van de traditie, lijkt het voetbalshirt vooral onder jongeren populair te zijn. Met de transfer van de Ligt naar Juventus zal dat niet minder worden.

Het rugnummer van de Ligt bij Juventus

De Ligt heeft natuurlijk ook een rugnummer toegewezen gekregen. Dit is een voor hem bekend rugnummer. Hij krijgt namelijk hetzelfde rugnummer als hij bij Ajax had: nummer 4. Alleen in zijn debuutseizoen in het eerste elftal Ajax in 2016-2017 had de Ligt nummer 36. Het seizoen erop kreeg de verdediger direct nummer 4 toebedeeld en nu dus ook bij JUVE. Dit nummer werd niet door de minste spelers gedragen bij ''De Oude Dame.'' Onder andere spelers als Capello (1974-1975), Tardelli (1975-1976), Gentile (1974-1975 & 1976-1977), Conte (1991-1993), Dino Baggio (1992-1994) en Patrick Vieira (2005-2006) hadden dit rugnummer bij Juventus. De laatste speler die nummer 4 droeg is Medhi Benatia, die inmiddels is vertrokken naar Al Duhail SC. Bij zijn officiele presentatie bij Juventus reageerde De Ligt ook nog op zijn nieuwe nummer: „Het rugnummer is speciaal voor mij. Daar heb ik bij Ajax vanaf de jeugd altijd mee gespeeld en bij Juve was het nummer vrij. In het verleden speelden veel grote spelers met dat nummer, zoals Montero. Ik hoop het nummer eer aan te kunnen doen.”

Check hieronder nog een afbeelding van het nieuwe Juventus thuisshirt van de Ligt. Juventus heeft dit seizoen ook een uitshirt en 3e shirt, waarin de verdediger dit seizoen te zien is.

De Ligt Juventus voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Juventus voetbalshirt van de Ligt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande shops. De prijs van het voetbalshirt is voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95 en voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL en XXXL) € 89,95. De prijs van de officiële bedrukking van de Ligt is € 15,- extra. Dit betreft dezelfde bedrukking als de speler dit seizoen draagt tijdens de wedstrijden van de club. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het nieuwe Juventus voetbalshirt met bedrukking in deze SHOP

of deze winkel!