Dit zijn de adidas Juventus ICONS retro voetbalshirts

Adidas heeft haar handen gebrand aan een speciale Juventus retro collectie! Hoewel het merk pas sinds 2015 de kledingsponsor is van ''I Bianconeri'' heeft het merk toch een speciale retro collectie, geïnspireerd door de adidas voetbalshirts van de jaren '90, gelanceerd. Ben je op zoek naar een echte remake van de Juventus retro voetbalshirts, dan adviseren je dit artikel uberhaupt niet te lezen. Ben je zelf helemaal in de vibes van de jaren '90, dan natuurlijk wel! De adidas Juventus ICONS collectie roept het pure jaren '90 gevoel op. Deze collectie is overigens onderdeel van een bredere adidas ICONS collectie. Voor twaalf teams waarvan het Duitse sportmerk kledingsponsor is, heeft het namelijk een speciale retro collectie gelanceerd. De Juventus retro collectie bevat een voetbalshirt, keepersshirt en een trainingspak. Deze collectie wordt door de ''Oude Dame'' in principe niet op wedstrijddagen gedragen, maar we sluiten niet uit dat we de spelers van Juventus nog in het Icon voetbalshirt zien tijdens de warming-up dit seizoen.

Juventus retro voetbalshirt

Het Juventus ICON voetbalshirt is dus niet geïnspireerd door een Juventus voetbalshirt van de jaren '90, maar heeft wel de kenmerken van de adidas voetbalshirts van deze jaren. In het voetbalshirt ontdekken we eigenlijk alle kenmerken van het adidas EQT template. Dit template werd door adidas veelvuldig in de jaren '90 gebruikt en bevat verschillende retro details. Het Juventus Icons voetbalshirt is volledig wit en wordt gekenmerkt door de dunne verticale retro banen. Een ander kenmerk van het voetbalshirt zijn de retro blokken op de zijkanten. Deze blokken zijn een combinatie van zwart en goud en waren in de jaren '90 eigenlijk de trademark tekens, zoals we die nu kennen in de vorm van de adidas trademark strepen op de schouders van de voetbalshirts. Een ander typisch jaren '90 kenmerk is de kraag van het Juventus voetbalshirt. Dit betreft de zogenaamde adidas EQT collar, welke een combinatie is tussen een V-hals en opstaande kraag. De logo's van adidas en Juventus zijn centraal op de borst geplaatst en zijn goud. Het Juventus Icons voetbalshirt kan gecombineerd worden met een voetbalbroekje, welke dezelfde looks heeft als het voetbalshirt. Dit broekje is zwart met glimmende lijnen en op de zijkanten de diagonale retro blokken.

Juventus retro keepersshirt jaren '70

De collectie bevat ook een Juventus retro keepersshirt. Het opvallende aan dit voetbalshirt is dat het logo van adidas ontbreekt. Dit heeft alles te maken met de periode waarin het keeperstenue door de keepers van Juventus gedragen werd, namelijk de jaren '70. Het keepersshirt is namelijk geïnspireerd door het keepersshirt van Dino Zoff, die van 1972 tot 1983 voor de club uit Turijn speelde. Het keepersshirt is volledig zwart en bevat witte adidas trademark strepen op de mouwen. De linkerborst bevat niet het Juventus logo, maar de Scudetto badge, inclusief drie sterren. De Scudetto badge is de badge die een club mag dragen wanneer het de Serie A gewonnen heeft. Het Juventus Icons retro keepersshirt is verder uitgerust met een ronde hals en bevat lange mouwen.

De Juventus ICONS collectie bevat ook nog een trainingspak, welke zowel ook weer geheel in stijl is van de jaren '90. Het trainingspak bestaat uit een trainingsjack met ½ zip en een trainingsbroek. Het trainingsjack is wit met zwarte mouwen en bevat witte en gouden retro blokken op de mouwen. De trainingsbroek is zwart en bevat ook de retro blokken op de zijkanten. Het trainingspak is gemaakt van een geweven materiaal, dat door adidas ook in de trainingspakken van deze periode werd gebruikt.

De adidas Juventus ICONS collectie kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De collectie is alleen beschikbaar voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL en XXXL). Het voetbalshirt en de trainingsbroek zijn € 80,- en het keepersshirt en het trainingsjack € 120,-. Check ook nog andere Juventus producten in deze winkels. Directe levering!

Bestel deze Juventus ICONS retro collectie direct in de officiële adidas SHOP! 

Juventus retro voetbalshirts adidas

 

Juventus retro voetbalshirts adidas