Het CR7 effect - Juventus verkoopt in twee maanden al meer voetbalshirts dan in 2017-2018

Vaak wordt er gezegd dat wanneer topclubs (tientallen) miljoenen neerleggen voor een dure sterspeler, dit snel terug verdient wordt door de extra verkoop van de voetbalshirts van de speler. Hoewel dit vaak een mythe is, dit bij de Juventus voetbalshirts van Ronaldo niet het geval. De club heeft binnen twee maanden namelijk al meer voetbalshirts dan het gehele seizoen 2017-2018 verkocht, volgens de Italiaanse krant Tuttosport. De reden hiervan is de transfer van Ronaldo van Real Madrid naar Juventus. Dit was overigens wel te verwachten. In augustus maakte Juventus en adidas bekend dat de online verkopen van de club met 145% gestegen waren ten opzichte van augustus 2017. Na de bekendmaking van de transfer werden er wereldwijd binnen 24 uur maar liefs 500.000 shirts van Ronaldo verkocht.

Nadat de transfer van Ronaldo naar Juventus bekend werd, waren de tenues van Juventus en Ronaldo bij veel online retailers al snel uitverkocht. Bij veel shops kan je het tenue van Juventus nu alleen pre-orderen en wordt deze pas in oktober of zelfs na oktober geleverd. Juventus had deze grote populariteit pakweg driekwart jaar geleden, toen het haar order bij adidas schreef, natuurlijk ook niet verwacht. Bovendien wordt de club er volgens bronnen niet veel rijker van. Bij dit soort deals gaat het extra verdiende geld uit de merchandising bijna in zijn geheel naar adidas. Voor Juventus zou dit een reden kunnen zijn om weer met adidas om tafel te gaan zitten in de toekomst. Het huidige contract tussen het Duitse sportmerk en Juventus, welke een waarde heeft van ongeveer 25 miljoen euro, loopt nog in ieder geval tot 2022. Dit betekent dat er geen reden is voor adidas om het contract nu al open te breken. In vergelijking met de deals die adidas met Real Madrid, Manchester United en Bayern München heeft, krijgt Juventus maar een schijntje. Deze clubs worden voor een bedrag tussen de € 60 miljoen en € 110 miljoen gesponsord door adidas. 

Bij Juventus draagt Ronaldo natuurlijk nummer 7. Dit doet de sterspeler als sinds zijn transfer van Sporting Lissabon naar Manchester United in 2003. Wij schreven eerder al een blog over het Ronaldo Juventus voetbalshirt.

Wil je het nieuwste Juventus adidas voetbalshirt van Ronaldo bestellen. Dit kan nog wel in alle maten in de volgende SHOPS:
ADIDAS SHOP


Subside Sports (inclusief goedkope t-shirts en hoodies)
Voetbalshop 

Unisportstore

In deze online winkels wordt er gebruik gemaakt van de officiële Juventus bedrukking, die de spelers ook op het tenue dragen. Directe levering gegarandeerd!