Stade Rennes 120 jaar jubileum voetbalshirt

Stade Rennes bestaat deze week 120 jaar en heeft ter ere daarvan in samenwerking met kledingsponsor Puma een speciaal voetbalshirt gelanceerd om het jubileum te vieren. Dit tenue werd door de Franse club afgelopen woensdag (op de dag dat de club precies 120 jaar bestond) gedragen in de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Olympique Marseille. Of het tenue ook nog in andere wedstrijden gedragen wordt, is niet bekend. Puma is verantwoordelijk voor het design van het Stade Rennes 120 Jaar Jubileum voetbalshirt. Het Duitse sportmerk is sinds 2007 de kledingsponsor van ''Les Rouges et Noir'' en was dit eerder al in de periode 1980-1987 en 1990-1992.

Het Stade Rennes special edition 120 Years Anniversary voetbalshirt is geheel in stijl van de clubkleuren van de Franse Ligue 1 club. Het voetbalshirt is zwart en wordt gekenmerkt door de dunne rode verticale band, welke van de hals naar de onderkant van het voetbalshirt loopt. Deze band wordt onderbroken door het logo van hoofdsponsor Samsic. Het Franse bedrijf dat sinds 2006 de hoofdsponsor van Rennes is, prijkt in het goud op het tenue. Ook de andere logo's op het nieuwe Stade Rennes tenue zijn goud. De rechterborst bevat het logo van Puma in het goud en de andere borst bevat een speciale badge ter ere van het 120 jarig bestaan. Boven het logo staat het getal 120 en onder het logo de jaartallen 1901-2021. Deze jaartallen zijn ook weer verwerkt op de achterkant van de hals. In de nek staan ook vier namen: Duschene, Jamin, Peter & Gris. Dit zijn de namen van de vier oprichters en eerste spelers van de club. Daarnaast is het tenue uitgerust met een V-hals en zijn de mouwen aan de onderkant afgewerkt met een rode band. Het Stade Rennes tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan de onderkant van de pijpen een rode band. De kousen zijn geheel zwart en bevatten op het midden een onderdeel van het logo.

De Stade Rennes tenues zijn uitgerust met de Puma Dry Cell technologie, welke zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht. Deze technologie is in de stof van het tenue verwerkt. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het special edition tenue dat gedragen werd door spelers als Camavinga, Doku, Grenier, Dalbert Henrique en nog meer spelers. Dit tenue kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële clubshop van de Franse club. Ben je op zoek naar andere Stade Rennes voetbalshirts? Check het in deze winkel of deze SHOP! 

Stade Rennes voetbalshirt 120 jaar

Details Stade Rennes voetbalshirt 120 jaar