adidas kledingsponsor van eSports Team Lyon EDG

Een nieuwe stap in het ook daadwerkelijk leven in een virtuele wereld! Adidas heeft namelijk een exclusief contract getekend met Lyon EDG, een joint venture tussen het E-Sports team van Olympique Lyon en Edward Gaming (EDG), een E Sports organisatie in China. Dat is niet geheel toevallig. Het Duitse sportmerk is namelijk al kledingsponsor van de Franse club en de E-Sporters van de club droegen dan ook al de voetbalshirts van het Duitse sportmerk. Dit partnership gaat een stapje verder. Adidas is vanaf nu verantwoordelijk voor de kleding en accessoires van de joint venture en een aantal E-Sporters van Lyon/EDG waren al in deze nieuwe kleding te zien tijdens de FIFA Online 4 Professional Champion Cup, welke in Shanghai plaats vond van 7 tot 9 december.

Olympique Lyon tekende vorig jaar al een contract met EDG/ Edward Gaming. Dit was destijds het eerste partnership tussen een Europees voetbalteam en een Chinese E-Sports organisatie. Uiteraard mocht Paris Saint Germain niet achterblijven. Zij gingen in zee met LDG Gaming, een andere Chinese partner, namelijk LGD Gaming. Het team waaronder beide partijen opereren staat bekend als PSG/LGD. Nike is overigens momenteel ook in onderhandeling met de Chinese groep League of Legends Pro League (LPL) voor het sponsoren van de kleding. Voor de Chinese sportmerken is het ook interessant en daarom is het relatief onbekende merk Li-Ning ook in onderhandeling met EDG over een speciale Li-Ning x EDG collectie, die binnenkort in de winkels in Shanghai beschikbaar is!

Op de afbeelding hierboven en hieronder zijn de E sporters van Lyon EDG te zien in het uitshirt van Olympique Lyon. Deze shirts bevatten een speciale badge van EDG op de mouwen. We verwachten dat er steeds meer clubs met een E-Sport tak in zee gaan met Chinese partners. De vraag is niet of, maar wanneer een Nederlandse club volgt. We houden jullie op de hoogte!