Puma Portugal thuisshirt 2025 uitgelekt!

Het nieuwe Portugal thuisshirt 2025 van Puma is uitgelekt! Hoewel de Portugese voetbalbond en Puma de deal tussen beide partijen nog niet naar buiten hebben gebracht, is het een gemaakte zaak. Vanaf 1 januari verzorgt Puma de tenues van het nationale team van Portugal en neemt het Duitse sportmerk het stokje over van Nike, dat sinds 1997 de kledingsponsor was van het nationale elftal. Vandaag kunnen we dus de eerste afbeelding presenteerde van het eerste Portugal voetbalshirt van Puma, met dank aan footyheadlines.

Het Portugal thuisshirt 2025 van Puma is overwegend rood (‘’Sport Red’’) en bevat beige (door Puma ‘’Sugared Almond'' genoemd) en zwarte accenten. Opvallend genoeg bevat het shirt geen groene accenten, waardoor het tenue voor het eerst sinds tijden niet in stijl is van allebei de kleuren van de nationale vlag. Het shirt heeft komend jaar waarschijnlijk een all-over jacquard print van het kruis uit het logo van de voetbalbond. Dit kruis met de vijf quinas staat zowel in het logo van de Portugese voetbalbond als in de Portugese vlag symbool voor de vijf Moorse koningen die Portugal zou hebben verslagen in de twaalfde eeuw, volgens de legende van koning Afonso I. De quinas staan ook voor de overwinning en de verdediging van het land. Tot zover de symboliek van het shirt. De beige en zwarte accenten omen terug in de ronde hals en de band aan de onderkant van de mouwen. De ronde hals is overwegend zwart met in het midden een beige lijn. Bovendien heeft de hals een opstaand gedeelte. Ook deze band aan de onderkant van de mouwen heeft ditzelfde design. Het logo van kledingsponsor Puma op de rechterborst en de mouwen is ook beige en de linkerborst is uitgerust met het logo van de nationale voetbalbond, de Federação Portuguesa de Futebol (FPF). De letters van de voetbalbond staan naar verluidt ook in de nek op de achterkant van het voetbalshirt. De binnenkant van de hals heeft een graphic van het Portugese schild. Waar het shirt geen groene details bevat, geldt dit niet voor het short. Deze is namelijk groen met beige accenten. De sokken van het thuistenue zijn waarschijnlijk ook rood met aan de achterkant een design van zwarte lijnen.

Of deze informatie klopt, weten we pas in januari. Dan lanceren Puma en de Portugese voetbalbond de Puma Portugal voetbalshirts 2025. Deze tenues worden door Portugal gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026 in de Verenigde Staten, Mexico en Canada.

De Puma Portugal voetbalshirts kun je pas vanaf de officiële lancering bestellen. Voor volwassenen is het shirt € 94,95 en voor kinderen € 74,95. Check de huidige Portugal voetbalshirts van Nike nog steeds in de onderstaande fanshop! Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking.

Puma Portugal thuisshirt 2025 uitgelekt!