Portugal Euro 2024 voetbalshirt in stijl nationale vlag

Het Portugal Euro 2024 thuisshirt is vandaag officieel gepresenteerd met het motto ''Partilha a Paixão'' (Deel de passie!). In het nieuwe tenue speelt Portugal de EK 2024 thuiswedstrijden en de andere wedstrijden dit jaar. Tijdens het EK in Duitsland speelt het team van bondscoach Roberto Martinez tegen Turkije en Tsjechië in poule F. Dit tenue wordt bovendien gedragen door het Portugese vrouwen voetbalelftal. Tijdens de uitwedstrijden dragen deze teams het Portugal uitshirt 2024-2025

Het laatste voetbalshirt van Nike?

Het heeft er alle schijn van dat het Portugal EK 2024 thuisshirt het laatste Portugal voetbalshirt van Nike betreft. Vanaf begin 2025 wordt Puma waarschijnlijk de nieuwe kledingsponsor van de ‘’Seleção das Quinas’’. Het lijkt er op dat Nike ook weinig aandacht besteed heeft aan het design van het tenue. Het voetbalshirt wordt immers maar een half jaar gedragen. We moeten toegeven, sinds Nike in 1997 kledingsponsor werd van het Portugese voetbalelftal heeft het thuisshirt vrijwel altijd een vrij eenvoudig design. Qua design heeft het voetbalshirt iets weg van het tenue waarin het land het EK van 2016 won. Het voetbalshirt is rood en en heeft verschillende kleurblokken in contrasterende kleuren. De colour blocken zijn een verwijzing naar de creativiteit van het nationale elftal en de inwoners van het land.  Deze blokken komen terug in verschillende details. De v-hals heeft een iets moderner design dan we gewend zijn. Deze loopt aan de linkerzijde namelijk deels diagonaal af en is in stijl van de andere kleuren van de vlag: zwart en groen.  De zwarte en groene kleurencombinatie komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen en de band aan de onderkant van de oksels. De kleuren worden door Nike ‘’ "University Red/Pine Green/Sail" genoemd. De logo’s staan op de gebruikelijke plekken. De rechterborst bevat de swoosh van Nike in het wit en de andere borst het logo van de Portugese voetbalbond, de Federação Portuguesa de Futebol (FPF). Een speciaal detail bevindt zich nog aan de binnenkant van de hals. Hierin is de naam van het land op een speelse manier verwerkt: PORTUGAL. 

In de authentic voetbalshirts (de versie die de spelers en speelsters dragen) wel een special effect verwerkt. Het patroon wordt door Nike het ''metaprisma'' effect genoemd. Dit concept versterkt de kleuren van het voetbalshirt met licht en beweging, waardoor de voetbalshirts een frisse en dynamische look hebben. 

Het Portugal thuistenue wordt gecompleteerd door een groen voetbalbroekje met aan de onderkant een zwarte band met subtiele rode lijn, welke doorloopt over de zijkanten. De sokken zijn overwegend rood en hebben aan de bovenkant lijnen in deze kleuren. Op zowel het voetbalbroekje als de sokken staan uitingen van Nike en de voetbalbond.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit en Nike Dri Fit ADV. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie. Deze editie heeft een knit structuur, is uitgerust met extra ventilatiezones en valt meer getailleerd. 
  • Pasvorm: Authentic - SlimFit. Replica - Normaal

Portugal voetbalshirt bestellen

Het Nike Portugal thuisshirt 2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het replica voetbalshirt € 99,95 en de authentic versie € 149,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) is het voetbalshirt € 79,95. De broekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 19,95. In deze winkels kun je deze laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt. 

Portugal Euro 2024 voetbalshirt in stijl nationale vlag
Portugal Euro 2024 voetbalshirt in stijl nationale vlag
Portugal Euro 2024 voetbalshirt in stijl nationale vlag
Portugal Euro 2024 voetbalshirt in stijl nationale vlag
Portugal Euro 2024 voetbalshirt in stijl nationale vlag