Portugal vrouwen voetbalshirts WK 2023

De Portugese voetbalbond en Nike hebben vandaag de nieuwe Portugal WK 2023 vrouwen voetbalshirts officieel gepresenteerd. In deze tenues speelt het Portugese vrouwenvoetbalteam de WK 2023 wedstrijden en andere interlands tijdens de periode 2023-2024. Tijdens de poulefase van het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal spelen de Portugal vrouwen tegen Nederland, de Verenigde Staten en Vietnam. Nike is weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Portugal vrouwenvoetbalshirts. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 1997. De voetbalshirts van het Portugese vrouwenteam betreffen custom made voetbalshirts en hebben een ander design dan de Portugal voetbalshirts 2022-2023, die door de mannen gedragen worden.

Portugal vrouwen thuisshirt 2023-2024

De Portugal WK 2023 vrouwenvoetbalshirts zijn een knipoog naar de moderne kunst en mode in het land, maar zijn ook geïnspireerd door de maritieme geschiedenis en het traditioneel vakmanschap om met trots het Portugese erfgoed te vertegenwoordigen. Het Portugal vrouwen thuisshirt 2023-2024 heeft een vrij eenvoudig design en is natuurlijk in stijl van de kleuren van de nationale vlag. Het voetbalshirt is overwegend rood met groene details. De ronde hals is groen en hetzelfde geldt voor de brede taping op de zijkanten van het tenue. Deze taping loopt door over het voetbalbroekje, welke verder ook overwegend rood is. De swoosh van Nike prijkt op de rechterborst en de linkerborst bevat het logo van de Portugese voetbalbond, de Federação Portuguesa de Futebol (FPF). Op het voetbalbroekje staan ook de logo's van de voetbalbond en Nike. De kousen zijn volledig groen.

Portugal vrouwen uitshirt 2023-2024

Het Portugal vrouwen uitshirt 2023-2024 heeft een opvallender design dan het thuisshirt. Dit voetbalshirt is effen wit en wordt gekenmerkt door de all-over print van groene en rode blokken, geïnspireerd door de calçada Portuguesa, de iconische mozaïek stoepen in het land. Ook dit voetbalshirt bevat een ronde hals met aan de zijkanten groene driehoeken. Dit is ook de kleur van de band aan de onderkant van de mouwen. De swoosh op de rechterborst is zwart en de linkerborst bevat het logo van de voetbalbond. Dit tenue wordt compleet gemaakt door een groen voetbalbroekje en groene kousen.

Technologieën en materiaal

De Nike Portugal WK 2023 vrouwen voetbalshirts zijn uitgerust met de nieuwste technologieën van kledingsponsor Nike. De voetbalbroekjes zijn voor het eerst in de geschiedenis uitgerust met de Nike Leak Protection technologie, speciaal ontworpen voor de menstruatie periode van de voetbalsters. De voetbalbroekjes bevatten namelijk een tweelaags kruis en een voering, die bloed absorbeert, afvoert en vasthoudt. Deze laag fungeert als een anti-lekkage barrière. Deze vrouwen voetbalshirts zijn ook weer uitgerust met de nieuwste performance technologieën. De authentic voetbalshirts (de versie die de speelsters dragen) bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de voetbalshirts (100% polyester) verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts bevatten extra ventilatiezones, zijn lichter en vallen meer getailleerd.

Alle Nike WK 2023 voetbalshirts zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen. De details op het voetbalshirts (zoals het logo van Nike en de Portugese voetbalbond) zijn gemaakt van Nike Grind materiaal. Dit betreft een speciaal duurzaamheidsprogramma van Nike, waarbij productieschroot en afgedankte schoenen getransformeerd zijn in gerecyclede Nike-Grind materialen. Bij de productie van de tenues is bovendien meer dan ooit rekening gehouden met stofverspilling.

Portugal dames voetbalshirt bestellen

De Nike Portugal vrouwen voetbalshirts 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) zijn de authentic voetbalshirts € 149,95 en de replica voetbalshirts € 94,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) zijn de voetbalshirts € 74,95. De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 19.95. In deze winkels vind je ook de nieuwste trainingskleding van het nationale vrouwenteam van Portugal en kun je de tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer.