Het Inter Milan voetbalshirt van Christian Eriksen

De transfer van Christian Eriksen van Tottenham Hotspur naar Internazionale is rond. De Italiaanse club betaalt naar verluid een bedrag van rond de € 20 miljoen voor de Deen, die bij Tottenham Hotspur nog maar een contract tot de zomer van 2020 had. Eriksen tekende een contract voor de duur van 4,5 jaar bij de Nerazzurri. De Deen speelde sinds 2013 bij Inter Milan en van 2010 tot 2013 speelde hij meer dan 100 duels voor Ajax. Direct bij de presentatie van Eriksen werd zijn rugnummer bekend gemaakt. Dit is een ander rugnummer dan hij gewend was te dragen bij Tottenham Hotspur.

De historie van het rugnummer van Eriksen

Eriksen gaat bij Inter Milan met rugnummer 24 spelen. Of dit te maken heeft met het recente overlijden van Kobe Bryant is niet bekend. De basketballer, die deze week overleed bij een helikopterongeluk, had namelijk bij Los Angeles Lakers nummer 24. Voor Eriksen is dit geen bekend rugnummer. Bij Ajax droeg de Deense middenvelder bij zijn debuut in 2010 nummer 51 om het seizoen daarna over te stappen naar rugnummer 8. Sinds zijn komst bij Tottenham Hotspur had Eriksen nummer 23.

Nummer 24 is niet bepaald het meest gelukkige rugnummer in de historie van Inter Milan. In het verleden hadden spelers als Murillo, Rivas, Gamarra en Gresko nummer 24 bij Internazionale. De laatste speler die dit nummer had bij was Murillo. De Colombiaanse verdediger speelde in de periode 2015-2018 maar liefst 60 wedstrijden voor Inter en speelt momenteel bij Sampdoria. Andere spelers die met dit nummer speelden bij Inter waren Vratislav Gresko (2000-2002), Peralta (2000-2001), Mikael Silvester (1998-2000), Luca Mezzano (1998-1999), Luigi Sartor (1997-1998), Davide Torretta (1996-1997) en Davide Fontolan (1995-1996). Geen van laatstgenoemde spelers speelde meer dan dan veertig wedstrijden voor Inter. Gezien Eriksen een contract voor 4,5 seizoen heeft getekend, verwachten we toch wel dat Eriksen dat wel gaat halen.

Met Inter Milan gaat Eriksen op jacht naar de Italiaanse titel. De laatste keer dat Internazionale kampioen van Italië werd, was in 2009-2020. Toen won de club bovendien de Champions League en Coppa Italia. Omdat Inter als derde eindigde in de poulefase van de Champions League is dat niet meer mogelijk. Wel kunnen de Milanezen nog kampioen worden. Inter heeft momenteel een achterstand van drie punten op koploper Juventus en neemt het in de Europa League op tegen Ludogoretsk. Mocht Eriksen met Inter beide prijzen winnen, dan is hij direct de meest succesvolle nummer 24 uit de geschiedenis van Inter Milan.

Inter Milan voetbalshirt Eriksen bestellen

Het Inter Milan voetbalshirt met de officiële bedrukking van Eriksen kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Het voetbalshirt zonder bedrukking heeft een prijs van € 84,95 voor volwassenen en € 69,95 voor kinderen. Met de bedrukking van de Deen komt hier € 15,- bij. Hierbij gebruikt men de officiële en originele bedrukking, die de spelers van Inter (en dus ook Eriksen) op het tenue dragen. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het Inter Milan tenue van Eriksen direct in deze SHOP

of in de officiële Nike winkel! 

Inter Milan voetbalshirt Eriksen