Dit is het Inter Milan voetbalshirt ter ere van het 115 jarig bestaan

Inter Milan en kledingsponsor Nike hebben een speciaal Inter Milan voetbalshirt ter ere van het 115 jarig bestaan van de club gepresenteerd. Het voetbalshirt is eigenlijk niets meer en niets minder dan het Inter Milan thuisshirt 2022-2023, maar bevat een aantal extra details. Het tenue wordt door het team van trainer Simone Inzaghi dit seizoen overigens niet gedragen. Dit heeft alles te maken met het feit dat de voetbalshirts ter ere van het jubileum van Internazionale een standaard rugnummer op de achterkant van het voetbalshirt, dat verwijst naar de 115e verjaardag van de Italiaanse voetbalclub. Nike is sinds 1998 de kledingsponsor van de Nerazzurri en is ook verantwoordelijk voor deze special edition collectie, welke ook nog verschillende andere items bevat.

Op 9 maart 1908 besloten een aantal dappere revolutionaire jongeren iets te willen veranderen, gedreven door idealen die nog steeds actueel zijn. 115 jaar geleden in het centrum van de de stad begon dit unieke verhaal. Het sprak direct de hele wereld aan en dit internationale verlangen werd direct vastgelegd in de naam van de club. Op die avond in restaurant Oroglio (Piazza Duomo 22) achter de kathedraal kozen de stichters van de club ook de clubkleuren van Internazionale; het blauw van de lucht, het zwart van de nacht. En natuurlijk de sterren. Inmiddels bestaat de Italiaanse voetbalclub 115 jaar, heeft de club een mooie prijzen opgebouwd en hebben de Italianen miljoenen fans geïnspireerd. De reis gaat nog steeds door! Speciaal ter ere van het jubileum heeft Inter Milan een speciaal logo gecreëerd. Dit logo betreft een combinatie van het clublogo van Inter Milan, gekenmerkt door de letters I & M, en de iconische slang (de biscione), welke een historisch symbool is van de stad Milaan en inmiddels ook van Inter Milan.

Het Inter Milan voetbalshirt ter ere van het 115 jarig bestaan heeft vrijwel hetzelfde design als het huidige thuisshirt. Dit voetbalshirt wordt gekenmerkt door de verticale blauwe en zwarte banen en heeft verder de kenmerken van het Nike template. Het voetbalshirt bevat een ronde hals met daaronder een zwart vlak met een ronding. De rechterborst bevat het logo van Nike en de linkerborst het clublogo, inclusief een gouden ster, welke verwijst naar de 19 Serie A kampioenschappen. Op het midden van het voetbalshirt prijkt het logo van DigitalBits en de linkermouw bevat het logo van Ebay. Boven de swoosh van Nike prijkt de Coppa Italia badge, welke de club dit seizoen op het voetbalshirt mag dragen, omdat het vorig jaar de beker gewonnen heeft. De binnenkant van de hals is uitgerust met een gouden graphic, die symbool staat voor het stadion van de club (Stadio Giuseppe Meazza/San Siro) en bevat ook de naam van de club. Tot zover het design van het huidige thuisshirt. Het voetbalshirt ter ere van het 115 jarig bestaan bevat nog een extra details. Op het midden van de borst prijkt namelijk een verwijzing naar het jubileum. Hier staat in het goud: ''FC INTERNAZIONALE MILANO – 115 YEARS''. De linkermouw is uitgerust met het speciale logo ter ere van het jubileum en op de achterzijde van het tenue staat rugnummer 115. In dit rugnummer zijn alle handtekeningen van de huidige spelerselectie verwerkt. Boven het rugnummer staat als spelersnaam ''INTER''. Het tenue wordt, evenals het Inter Milan thuisshirt, gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en blauw/zwarte kousen.

Het Nike Inter Milan voetbalshirt ter ere van het 115 jarig bestaan kun je alleen bestellen in de officiële clubshop. Dit voetbalshirt heeft een prijs van € 155,- en is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Ben je op zoek naar andere Inter Milan voetbalshirts? Check het dan in Inter Milan fanshop! (inclusief goedkope t-shirts en officiële bedrukking) of de officiële NIKE SHOP!

Inter Milan voetbalshirt 115 jarig bestaan

Inter Milan voetbalshirt 115 jarig bestaan

Inter Milan voetbalshirt 115 jarig bestaan