Wales voetbalshirts 2024-2025 geïnspireerd door draak

De nieuwe Wales voetbalshirts 2024-2025 zijn vandaag officieel bekend gemaakt door de nationale voetbalbond met het motto: ''OUR SHIRT. OUR CYMRU''. Wanneer Wales zich weet te plaatsen voor het EK in Duitsland, speelt het team van bondscoach Rob Page de Euro 2024 wedstrijden in deze tenues. Zo niet, dan worden deze voetbalshirts alleen gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026. Ook dit jaar verzorgt adidas weer de voetbalshirts van ‘’The Dragons’’. Het Duitse sportmerk is sinds 2013 de kledingsponsor van het nationale voetbalelftal en de vertegenwoordigende elftallen.

Wales thuisshirt 2024-2025

Het adidas Wales thuisshirt 2024-2025 heeft, evenals alle andere adidas voetbalshirts voor dit seizoen, alle kenmerken van het adidas TIRO24 template. Toegegeven, op het Wales tenue is er wel een creatieve draai aan dit template gegeven. Het TIRO template wordt gekenmerkt door de golf op de zijkanten van het tenue en op het Wales thuisshirt is deze golf in stijl van de nationale vlag, waardoor het ook iets weg heeft van een vlam. De golf is namelijk een combinatie van rood, wit en groen en symboliseert het vuur van de draak uit het logo van de voetbalbond. De Welse driekleur komt ook terug in andere elementen van het voetbalshirt. Het tenue is natuurlijk weer overwegend rood en heeft op de schouders groene adidas strepen. Ook de rand aan de zijkanten en achterkant van de ronde hals is groen. Het adidas performance logo op de rechterborst van het Wales thuisshirt is wit en de linkerborst bevat traditiegetrouw het logo van de nationale voetbalbond, de Football Association of Wales (FAW). Net als de vorige editie van het Wales thuisshirt heeft ook deze editie een graphic van een narcis op de achterzijde. De narcis is de nationale bloem van het land. Het Wales thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit of rood voetbalbroekje met op de zijkanten dezelfde golf als op het voetbalshirt. Op het voetbalbroekje ontbreken dit jaar de adidas strepen, maar staan wel weer de logo’s van de voetbalbond en adidas. De sokken zijn ook rood en hebben op de achterkant dezelfde golf als op het thuisshirt en het bijbehorende voetbalbroekje.

Wales uitshirt 2024-2025

Het Wales uitshirt 2024-2025 heeft een fris kleurenpalet. Het voetbalshirt is namelijk fel geel met details in de kleuren van de vlag: rood/groen. Op de zijkanten van het voetbalshirt bevindt zich een opvallend zigzagpatroon, dat ook weer symbool staat voor de krachten van de draak, die het nationale elftal moeten inspireren. Op de zijkanten van het Wales uitshirt bevindt zich een groene golf en de groene tint komt ook terug in de adidas trademark strepen op de schouders en de rand van de ronde hals. Het logo van adidas op het uitshirt is rood en ook dit voetbalshirt heeft op de achterkant een graphic van een narcis. Het Wales uittenue wordt gecompleteerd door een fel geel voetbalbroekje met aan weerszijden een groene golf. Dit is ook de kleurencombinatie van de sokken.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Pasvorm: Normaal

Wales voetbalshirt bestellen

De adidas Wales voetbalshirts 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL) zijn de shirts € 99,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. In deze winkels kun je de nieuwe voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je bovendien andere merchandising van ‘’The Dragons’’.  

Wales voetbalshirts 2024-2025 geïnspireerd door draak
Wales voetbalshirts 2024-2025 geïnspireerd door draak
Wales voetbalshirts 2024-2025 geïnspireerd door draak
Wales voetbalshirts 2024-2025 geïnspireerd door draak
Wales voetbalshirts 2024-2025 geïnspireerd door draak
Wales voetbalshirts 2024-2025 geïnspireerd door draak