Dit zijn de Turkije EK 2024 voetbalshirts

De nieuwe Turkije Euro 2024 voetbalshirts zijn vandaag officieel gepresenteerd door de Turkse voetbalbond en Nike. In deze tenues speelt het Turkse voetbalelftal niet alleen de EK 2024 wedstrijden, maar ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026! Tijdens het EK in Duitsland speelt ‘’Ay-Yıldızlılar’’ in poule F tegen Portugal en Tsjechië. Zowel het thuisshirt als uitshirt van Turkije hebben dit jaar een vrij eenvoudig design! Nike is weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Turkije voetbalshirts. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 2003.

Turkije thuisshirt 2024-2025

Het Turkije thuisshirt 2024-2025 staat geheel in het teken van het 100 jarig bestaan van het nationale voetbalelftal. In 1924 speelde het Turkse voetbalelftal namelijk haar eerste interland. Deze wedstrijd (tegen Tsjechoslowakije) vond plaats tijdens de Olympische Spelen van 1924 in Parijs en verloor Turkije met 5-2. Tijdens deze wedstrijd droeg het nationale elftal al het kenmerkende witte voetbalshirt met de rode band over de borst. Dit design komt nu logischerwijs ook weer terug in het EK 2024 thuisshirt.  Het voetbalshirt is wit en wordt gekenmerkt door de brede rode band over de borst. Deze band bevat een print van diagonale lijnen, die verwijzen naar de spelers die na afloop van een gewonnen wedstrijd de vlag van Turkije om hun schouders dragen.  Op het midden van de borst prijkt het logo van de Turkse voetbalbond (Türkiye Futbol Federasyonu/TFF) en onder dit logo staat de swoosh van Nike in het rood. Evenals verschillende andere voetbalshirts van Nike heeft het Turkije thuisshirt een geheel nieuwe kraag. Dit betreft een combinatie tussen een subtiele v-hals en een gevouwen kraag.  De brede band aan de onderkant van de mouwen is wit en op de achterzijde staat de naam van het land: Türkiye. Het Turkije thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en rode sokken met contrasterende accenten. 

Turkije uitshirt 2024-2025

Het Turkije uitshirt 2024-2025 is geïnspireerd door de vlag van het land (Al Sancak) en heeft een vrij eenvoudig design. De logo’s van de Turkse voetbalbond en Nike staan op de linker- en rechterborst & verder bevat dit voetbalshirt een overlappende ronde hals. Op de zijkanten van het voetbalshirt bevinden zich een rode en witte golf. Ook op de achterkant van dit shirt prijkt met volle trots de naam van het land. Het uittenue wordt gecompleteerd door een rood voetbalbroekje en rode sokken. 

Turkije voetbalshirt bestellen

De Nike Turkije Euro 2024 voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL) zijn de voetbalshirts € 99,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken vanaf € 19,95. Inclusief officiële bedrukking! 

Dit zijn de Turkije EK 2024 voetbalshirts
Dit zijn de Turkije EK 2024 voetbalshirts