Turkije trainingsjack 2020-2021

De spelers van het nationale elftal van Turkije dragen tijdens Euro 2020 een geheel nieuw trainingsjack van Nike. Het land van bondscoach Şenol Güneş strijdt met Italië, Wales en Zwitserland om een plaats in de achtste finales. Tijdens de opkomst op het veld voorafgaande aan deze wedstrijden zien we de spelers van ''Ay-Yıldızlılar'' in het nieuwe anthem trainingsjack. 

Het Turkije Nike anthem trainingsjack 2020-21

Dit betreft ook het jack dat door de spelers gedragen wordt tijdens het afspelen van het Turkse volklied (de de İstiklâl Marşı) net voordat de interlands beginnen. Deze jacks worden ook gedragen in de voorbereiding op de andere interlands van Turkije in de periode 2020-2021.

Het nieuwe Turkije anthem trainingsjack 2020-21 heeft alle kenmerken van het nieuwe template van Nike. Kenmerkend aan dit template is de brede band onder de borst. Op het jack van het Turkse elftal is deze band rood met een all-over print van slierten. Deze staan symbool voor het DNA van de supporters van het nationale elftal. Verder is het trainingsjack van het Turkse voetbalelftal wit en wordt het gekenmerkt door de rode taping over de schouders en mouwen. De rechterborst van het jack bevat de swoosh van Nike in het rood. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt alweer sinds 2003 de tenues en trainingskleding van het nationale elftal. De andere borst is uitgerust met het embleem van de Turkse voetbalfederatie, de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF). Het jack heeft verder dezelfde functionele kenmerken als andere Nike trainingsjacks. Zo bevat het jack een doorlopende rits en een hoge hals. Bovendien is het uitgerust met twee zakken aan de zijkanten. De mouwen betreffen raglanmouwen en dit zorgt ervoor dat het jack getailleerd om het lichaam valt.

De Turkije windrunner 2020-21

Voor de fashionista's onder ons heeft Nike ook een ander Turkije jack uitgebracht. Dit betreft de windrunner. Het windjack zal overigens vrijwel niet door het nationale elftal gedragen worden. Dit jack is geheel in stijl van de kleuren van het voetbalshirt van Turkije. De bovenkant van de Turkije windrunner is zwart en vanaf de borst is het jack rood. Beide delen worden gescheiden door de iconische v-baan. Deze v-baan heeft op de jacks van Nike ook nog een betekenis. Deze baan is namelijk geïnspireerd door de v-baan van de Nike windrunners van eind jaren '70. Het windjack is bovendien uitgerust met een capuchon en heeft een rode rits. Op de borst staan weer de logo's van de Turkse voetbalbond en Nike. Kenmerkend aan het jack is dat deze bovendien is uitgerust met een extra laagje van ripstop materiaal. Dit laagje houdt wind en regen beter tegen.

Beide nieuwe trainingsjacks kunnen overigens perfect gecombineerd worden met de trainingsbroek van het Turkije EK 2020 trainingspak.

Turkije trainingsjack bestellen

De nieuwe Turkije trainingsjacks 2020-21 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het anthem jack is € 84,95 en de windrunner is € 89,95. Beide items zijn beschikbaar voor volwassenen en wel in de maten S, M, L, XL en XXL. Directe levering gegarandeerd!

Bestel de nieuwste Turkije trainingskleding direct in deze NIKE SHOP 

of deze winkel! 

of deze fanshop

Turkije trainingsjack 2020-2021