Telstar retro voetbalshrit 1993-1994

COPA is weer een samenwerkingsverband aangegaan met een Nederlandse club. Dit keer betreft het een deal met Telstar. Ooit had het retro merk al een Telstar retro shirt in haar assortiment. Die is alweer eventjes verdwenen. Tijd om de band met de cultclub uit Ijmuiden aan te sterken, moet COPA gedacht hebben. Direct hebben COPA en Telstar een nieuwe retro shirt gelanceerd en wel het voetbalshirt van het seizoen 1993-1994.

Het verhaal achter het Telstar voetbalshirt van 1993-1994

1993-1994 was voor de ''Witte Leeuwen'' een succesvol seizoen. De club eindigde op vijfde plek in de Eerste Divisie en behaalde daardoor de nacompetitie. In een poule met RKC, FC Den Haag en AZ eindigde kwam Telstar 1 punt tekort voor promotie naar de Eredivisie. RKC werd namelijk eerste in de poule en handhaafde zich in de Eredivisie. Inmiddels speelt de club alweer meer dan veertig jaar in de Eerste Divisie. De laatste keer dat de club uit Ijmuiden Eredivisie speelde was namelijk in 1978. Bij Telstar speelden in het seizoen 1993-1994 spelers als Jan Nederburgh, Hans Kraay Jr., Jurgen Streppel, Pol van Boekel, Sander Oostrom, Brian Tevreden. Simon Kistemaker was de trainer van de in 1963 opgerichte club.

COPA heeft hetzelfde voetbalshirt als 1993-1994 opnieuw gelanceerd. Alleen het logo van de kledingsponsor van destijds ontbreekt op het shirt. In de periode 1983-1995 verzorgde Mileta namelijk de tenues van Telstar. Het Telstar retro voetbalshirt van COPA is geheel wit en wordt gekenmerkt door de verschillende blauwe en rode accenten. Het shirt is uitgerust met een V-hals en op de schouders bevinden zich rode vlakken. De bies aan de onderkant van de mouwen is blauw en bovendien bevat het tenue een lichtblauwe band over de borst. Tijdens 1993-1994 speelde Telstar zonder een sponsor op de tenues. De club had namelijk verschillende satellietsponsoren. In de nacompetitie veranderde dit en prijkte het logo van Mephisto op de tenues. Op de achterkant van het shirt staat BIG BOSS Bouwmarkt. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Telstar retro voetbalshirt van 1993-1994. Dit shirt bestaat voor 100% uit polyester en wordt geleverd in een luxe cadeaubox.

COPA verzorgt overigens alleen de retro shirts van Telstar. Vanaf het seizoen 2019-2020 verzorgt een ander Nederlands merk, Robey Sportswear, de tenues van Telstar. Voorheen was dit het Spaanse merk Kelme. 

Telstar retro voetbalshirt kopen

Het Telstar retro voetbalshirt van 1993-1994 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel. De prijs van het shirt is € 59,95 en het retro shirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. In deze winkel kun je het Telstar retro shirt ook laten bedrukken met een naam en nummer. Directe levering!

Bestel je Telstar retro voetbalshirt direct in deze winkel!