Senegal uitshirt WK 2018

Vandaag is het nieuwe uitshirt van Senegal officieel gelanceerd. Het nieuwe uitshirt van het Afrikaanse land is ontworpen door het Duitse kledingmerk Puma. Senegal heeft zich deze zomer weten te plaatsen voor het WK voetbal in Rusland. Tijdens dit eindtoernooi neemt Senegal het op tegen Polen, Colombia en Japan. Deze wedstrijden worden gespeeld in poule H. Het nieuwe uitshirt is ook nog te zien tijdens de thuiswedstrijden van de Afrika Cup van 2019. Op dit moment bezit Senegal de 33e plaats op de FIFA-ranglijst. De selectie van Aliou Cissé heeft zich ongeslagen weten de plaatsen voor het WK. . Ben je nieuwsgierig naar het nieuwe uitshirt wat Mané, Baldé Diao, Gueye en Koulibaly dragen tijdens het WK? Check het hieronder!

Senegal uit shirt en tenue 2018-2019

Verantwoordelijk voor het design van het nieuwe uitshirt van Senegal is Puma. Puma is pas verantwoordelijk voor deze taak vanaf dit jaar. Hiervoor was Romai Sportswear, een relatief onbekend sportmerk, de kledingsponsor van het Afrikaanse land. Het nieuwe uitshirt van Senegal is gebaseerd op hetzelfde template als het thuisshirt van Senegal. Het nieuwe uitshirt heeft een groene basis en wordt versierd met witte details. Deze witte details komen terug in een band die rond de kraag loopt. Ook zijn de mouwen uitgerust met een witte baan en met witte biesjes. Naast de witte details is het nieuwe uitshirt van Senegal ook uitgerust met een all-over print. Deze all-over print loopt over de borst en is geïnspireerd door de bijnaam van het Senegalees voetbalelftal: ‘’Les Lions de la Teeranga.’’ Ook bevat deze print enkele tekens met reliëf uit het land. Deze all-over print zorgt ervoor dat de Senegalese cultuur terug komt in het shirt. Dit geeft een extra motivatie aan de spelers die het land vertegenwoordigen in Rusland. Op de rechterkant van de borst prijkt het logo van het Duitse kledingmerk Puma. Ondanks dat Puma dit jaar weer voor het eerst op het shirt staat van Senegal is het geen onbekende voor het nationale elftal. Tot 2016 was Puma namelijk ook al de kledingsponsor van het nationale elftal. De linker borst is uitgerust met het embleem van de Senegalese voetbalbond, de SFS (Sénégalaise de Football). Senegal gaat deze zomer voor de tweede keer deelnemen aan het WK voetbal. De eerste keer was in 2002. Toen haalde het land de kwartfinale. Het jaar 2002 was sowieso een goed jaar voor voetballend Senegal. Tijdens de Afrika Cup van 2002 haalde Senegal namelijk de finale. Deze werd echter verloren van Kameroen.

Het nieuwe uitshirt van Senegal voor 2018-2019 wordt gecompleteerd door een groene broek en groene voetbalkousen. Het broekje bevat aan de zijkanten een witte baan. Ook zijn de broekjes uitgerust met de logo’s van de Senegalese voetbalbond en kledingsponsor Puma. Ook de voetbalkousen van het nieuwe uittenue zijn versierd met subtiele details. Zoals alle tenues van Puma is ook het nieuwe tenue van Senegal uitgerust met de Puma Dry Cell technologie. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer tijdens de wedstrijden. Vanaf nu gaan we Mané, Koulibali, Baldé Diao en alle andere sterren zien schitteren in dit tenue. Check ook het nieuwe Senegal thuisshirt voor 2018-2019.

Senegal WK 2018 voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Senegal voetbalshirt voor 2018-2019 is vanaf nu te bestellen in de onderstaande webshops. Dit kan echter enkel nog voor volwassenen in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van de voetbalshirts van Senegal zijn € 85,- In de onderstaande winkels is het ook mogelijk om het shirt te laten bedrukken met de naam en nummer van je favoriete Senegalese voetballer, of natuurlijk met je eigen naam en rugnummer. Hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere goedkopere Senegal producten kopen? Check dan het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Senegal voetbalshirt in DEZE WINKEL (inclusief goedkope t-shirts en bedrukking)

Of in DEZE WEBSHOP