Senegal thuisshirt 2022-2023

Het nieuwe Senegal thuisshirt 2022-2023 is vandaag officieel gelanceerd door Puma en de nationale voetbalbond. In dit tenue speelt het Senegalees voetbalelftal de WK 2022 thuiswedstrijden en overige interlands in de periode 2022-2023. In de poulefase van het WK in Qatar nemen de ''Lions of Teranga'' het op tegen het Nederlands Elftal, Ecuador en Qatar. Puma is ook dit jaar weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Senegal tenues. Het Duitse sportmerk is sinds 2017 de kledingsponsor van het Senegalees voetbalelftal en was dit eerder ook al in de periode 2004-2016.

Senegal WK 2022 voetbalshirt

Het Senegal thuisshirt 2022-2023 is geïnspireerd door het voetbalshirt van 2002. Twintig jaar geleden plaatste het Senegalese voetbalelftal zich namelijk voor het WK in Zuid-Korea en Japan. In de openingswedstrijd speelde Senegal tegen wereldkampioen Frankrijk en wonnen de Afrikanen met 1-0 door een doelpunt van Bouba Diop. De manier waarop het doelpunt en de winst tegen Frankrijk gevoerd werden, zijn nog steeds onderdeel van de voetbalfolklore. In een poule met Denemarken, Uruguay en Frankrijk eindigde Senegal als tweede en in de kwartfinale won het elftal van Zweden. Senegal behaalde uiteindelijk de kwartfinale van het WK van 2002 en verloor hierin van Turkije.

Het Senegal WK 2022 thuisshirt is overwegend wit en bevat ook alle kleuren van de nationale vlag. Het voetbalshirt wordt vooral gekenmerkt door de drie v-banen in de kleuren van de Senegalese vlag op de borst. De bovenste baan is groen, de middelste geel en de onderste baan is rood. De groene en rode baan zijn dunner dan de gele baan. Op het midden van de borst prijkt de groene ster, die ook onderdeel is van de vlag. De nationale driekleur komt ook weer terug in de V-hals en de band aan de onderkant van de mouwen. Deze bevatten namelijk ook een groene, gele en rode baan. Op de rechterborst prijkt het Puma logo in het groen. Dit logo bevat zowel het woordmerk als de cat van Puma. Dit logo werd vooral in de jaren '90 door het merk gebruikt en wordt ook wel het Puma no.1 logo genoemd. De andere borst is uitgerust met het logo van de voetbalbond, de Fédération Sénégalaise de Football (FSF). In de nek op de achterzijde van het Senegal voetbalshirt 2022 staat in het groen de bijnaam van het nationale elftal: Les Lions de la Teranga. Het Senegal thuistenue wordt compleet gemaakt door een groen voetbalbroekje met gele en rode details. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van Puma en de voetbalbond. De kousen zijn wit met een groene en rode v-baan.

De nieuwe Senegal voetbalshirts 2022-2023 zijn uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Puma. De authentic voetbalshirts (de versie die door de spelers gedragen wordt) bevatten de Puma Ultraweave technologie en de replica voetbalshirts de Dry Cell technologie. Deze authentic voetbalshirts wegen slechts 72 gram en bevatten een miniem aantal naden. De Ultraweave voetbalshirts zijn daarnaast uitgerust met de zogenaamde ripstop-constructie. Hierdoor is de beweging van de spelers nog verfijnder en kunnen ze nog meer focus hebben op snelheid en dynamiek. Ook de logo's op de Ultraweave voetbalshirts zijn nog lichter dan voorheen. De Dry Cell technologie is in beide tenues verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Senegal thuisshirt 2022-2023, welke gedragen wordt door spelers als Mané, Koulibaly, Gueye, Sarr, Diallo, Mendy, Ciss, Kouyaté, Baldé en andere spelers en check ook het Senegal uitshirt 2022-2023. 

Senegal voetbalshirt bestellen

Het Senegal thuisshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het tenue € 69,95. In deze winkels kun je het Senegal tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel het Senegal thuisshirt direct in de officiële PUMA SHOP

of deze Senegal fanshop! 

of deze winkel (inclusief goedkope t-shirts)

Senegal thuisshirt 2022-2023

Senegal thuisshirt 2022-2023

Senegal thuisshirt WK 2022