River Plate 3e voetbalshirt 2019-2020

River Plate heeft vandaag het nieuwe 3e shirt voor de periode 2019-2020 uitgebracht. In februari lanceerde het merk al een alternatief uitshirt. Dit voetbalshirt lijkt nu vervangen te worden door een nieuw exemplaar. In dit nieuwe voetbalshirt speelt River Plate de Argentijnse Primera Division en Copa Libertadores uitwedstrijden gedurende 2019 en een deel van 2020. Check!

River Plate 3e tenue 2019-2020: een ode aan het Torino voetbalshirt van 1949

Het nieuwe 3e shirt van River Plate is gebaseerd op een standaard template van adidas. Dit betreft het Striped 19 template, dat ook gebruikt is voor het Ajax uitshirt van 2019-2020. Het voetbalshirt wordt gekenmerkt door de verticale banen en de helft van deze banen bevatten dunne, verticale lijnen met diagonale vlakken. Het voetbalshirt is verder bijna geheel bordeaux rood en deze kleur is een ode aan het voetbalshirt van Torino en met name die van het elftal van 1949. Het is dit jaar zeventig jaar geleden dat een vliegtuig met de ploeg van Torino aan boord verongelukte. Het toestel vertrok destijds na een oefenduel tegen Benfica vanuit Lissabon naar Turijn. In de regen en mist vloog het toestel tegen een heuvel onder de basiliek van Superga. De ramp staat vandaag de dag no bekend als de Superga-vliegramp.

Het nieuwe voetbalshirt van River Plate bevat verder een v-hals en op de borst staan de logo’s van de club en adidas. De drie strepen van adi op de schouders zijn wit. Het nieuwe River Plate tenue wordt compleet gemaakt door een bordeaux rood voetbalbroekje en bordeaux rode kousen met witte adidas strepen. De rugnummers op de achterkant van de nieuwe River Plate tenues bevatten overigens een speciaal detail. Hierin is namelijk het paard uit het logo van Torino verwerkt.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe River Plate voetbalshirts voor 2019-2020, welke gedragen worden door sterspelers als Quintero, Carrascal, Matias Suárez, Pratto, Palacios, Ponzio, Scocco en andere sterspelers. 

River Plate tenue kopen

Het nieuwe River Plate 3e shirt voor 2019-2020 kun je vooralsnog alleen in de fanshop van de Argentijnse club bestellen. Ben je fan van River Plate en wil je de Argentijnse club aan te moedigen? Check dan de onderstaande shop voor goedkope River Plate t-shirts, hoodies en voetbalshirts! Directe levering!

Bestel je River Plate shirt in deze winkel! 

River Plate 3e shirt 2019-2020

River Plate voetbalshirt 2019-2020