Red Bull Salzburg Europa League voetbalshirt 2018-2019

Op voorschrift van de UEFA hebben Red Bull Salzburg en Nike een speciaal Europa League voetbalshirt moeten lanceren. De reden hiervoor is dat het thuisshirt en uitshirt van de Oostenrijkse club teveel op elkaar lijken en bovendien voldoet het uitshirt niet aan de lange lijst met voorschriften van de UEFA. In dit speciale voetbalshirt speelt Red Bull Salzburg de wedstrijden in de Europa League. Dit seizoen neemt de club het in het toernooi in de groepsfase het op tegen RB Leipzig, Rosenborg en Celtic. Check hieronder kort alles over het design van het shirt!

Red Bull Salzburg Europa League shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe shirt werd door Nike en de club gelanceerd onder het motto #UNSERBEWERB. Het shirt is geïnspireerd door een standaard Nike template, dat door het Amerikaanse vooral gebruikt werd tijdens het seizoen 2017-2018. Het shirt is overwegend rood. De body van het voetbalshirt is bordeaux rood en de mouwen hebben een iets lichtere tint rood. Verder is het shirt uitgerust met een v-hals met aan de zijkanten en achterkant een bordeaux rode band. Op de borst prijken de logo’s van de club en Nike en sponsor Red Bull versiert het midden van het tenue. De zijkanten van het voetbalshirt bevatten ook nog een rode taping. Deze strip zet uit wanneer de spelers in beweging zijn en zorgt bovendien voor ventilatie. Op de rechter mouw prijkt de officiële Europa League badge en de andere mouw is uitgerust met de officiële respect badge. Het Europa League tenue wordt compleet gemaakt door een bordeaux rood broekje en kousen in dezelfde kleur.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de shirts die vanaf nu gedragen worden door spelers als Minamino, Dabour, Haidara, Lainer, Wolf, Ulmer en andere sterspelers. Check bovendien het nieuwe thuisshirt en uitshirt voor 2018-2019.

Red Bull Salzburg voetbalshirt kopen

Het nieuwe Red Bull Salzburg shirt kan je vooralsnog alleen bestellen in de clubshop van de Oostenrijkse club. Ben je op zoek naar andere shirts van de club? Check het dan exclusief in de onderstaande webwinkel. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking! 

Scoor je Red Bull Salzburg voetbalshirt in DEZE WEBSHOP