Real Madrid shirt sponsors door de jaren heen

In de voetbalwereld wordt Real Madrid gezien als de grootste club ter wereld. De club uit de hoofdstad van Spanje heeft ontzettend veel prijzen gewonnen en is niet alleen de recordhouder qua kampioenschappen in eigen land, maar heeft ook het vaakst de Champions League en Europa Cup I gewonnen. Daarbij hebben ze een riante voorsprong op de naaste achtervolgers, waardoor ze veruit de meest succesvolle club van Europa zijn. Het is bijzonder hoe de Madrilenen er altijd in lijken te slagen om een goed team op de been te brengen en de beste spelers ter wereld weten aan te trekken. Op deze pagina kijken we naar wat de club zo succesvol maakt en behandelen we een ander bijzonder onderdeel van de rijke historie, namelijk de verschillende shirtsponsors door de jaren heen.

Volg alle wedstrijden van de Koninklijke

Een grote club als Real Madrid heeft fans over de hele wereld en zeker ook in Nederland. Veel wedstrijden van het team zijn rechtstreeks te volgen via de televisie, maar dat geldt zeker niet voor alles. Daardoor kan het nog weleens moeilijk zijn om te kijken als je echt niets wilt missen. Gelukkig zijn hier genoeg oplossingen voor te vinden. Er zijn namelijk diverse bookmakers die het voor gokkers die inzetten op wedstrijden mogelijk maken om via een livestream te kijken. Zo kun je bij sommige aanbieders voor 20 euro gratis casino weddenschappen afsluiten en daarbij de wedstrijden waarop je inzet ook nog eens rechtstreeks volgen. Mocht je het nog spannender willen maken, dan is het afsluiten van live weddenschappen een goede optie.

Het maagdelijk wit van Real Madrid

Er zijn veel dingen bijzonder aan Real Madrid als club. Daarbij valt natuurlijk vooral de uitpuilende prijzenkast op. Maar er is nog veel meer. Niet voor niets willen de grootste spelers ter wereld vaak maar wat graag voor de Koninklijke spelen. Dat heeft ook te maken met het prachtige shirt. Volgens veel spelers bestaat er niet veel mooiers dan het maagdelijke wit van deze club te mogen dragen. Hoewel er veel voetbalshirts zijn die iets bijzonders hebben, geldt dat voor die van Real Madrid toch net ietsje meer. Daardoor is het niet gek dat zij een van de beste sponsordeals ter wereld hebben, maar hier komen we later nog uitgebreid op terug.

De nieuwste transfers

Real Madrid kreeg het dit seizoen voor elkaar om voor de 15e keer het grootste clubtoernooi van Europa te winnen. Het lijkt er niet op dat er voorlopig een andere club in de buurt van dit indrukwekkende record gaat komen. Alsof dat nog niet genoeg is, hebben ze zich deze zomer ook nog eens versterkt met Kylian Mbappe, volgens velen de beste speler ter wereld. Dit terwijl Real Madrid dus al het beste team van Europa is en een aantal absolute topspelers zoals Jude Bellingham en Vinicius Júnior in huis heeft. Daardoor lijkt de hegemonie van de ploeg voorlopig niet doorbroken te worden.

De shirtsponsors van Real Madrid

Als een voetbalclub zo succesvol is als Real Madrid, staan de sponsoren vaak in de rij. Door de jaren heen zijn er dan ook al een aantal aansprekende bedrijven de shirtsponsor geweest van de Madrilenen. Daar waar Adidas als merk al sinds 1998 de shirts regelt, veranderen de bedrijven die op het midden van het shirt mogen prijken wat vaker. 

Toch is ook de overeenkomst met het Duitse sportmerk bijzonder te noemen, want er zijn maar weinig clubs die zo lang met hetzelfde kledingmerk samenwerken. Daarmee is het ook direct een toonbeeld van hoe goed Real Madrid de zaken doorgaans op orde heeft. Het legt de Koninklijke overigens ook geen windeieren. In 2019 werd er immers een 12 jarige nieuwe deal gesloten waardoor Adidas over deze periode maar liefst 1,6 miljard zal betalen. Daarmee is het direct de duurste sportploeg die het Duitse concern sponsort. Hieronder gaan we kijken naar een aantal bekende shirtsponsors die de club door de jaren heen heeft gehad. 

Parmalat

In de jaren tachtig was Parmalat welgeteld één seizoen de sponsor van Real Madrid. Dit was van 1985 tot 1986. Wel sponsorde het Italiaanse bedrijf ook diverse andere grote clubs zoals Benfica, Parma en Olympique Marseille.

Teka

Teka hield het als sponsor een stuk langer vol. Het merk bestaat in 2024 al 100 jaar, komt uit Duitsland en specialiseert zich in keukenproducten. Van 1992 tot 2001 waren ze de sponsor van de grootste club van Spanje.

Siemens

Als we een aantal jaren vooruit springen, komen we bij een ander groot Duits concern uit dat zich specialiseert in elektronica. Siemens was van 2002 tot 2007 de naam die op het shirt van Real Madrid te zien was.  

Bwin

Na Siemens kwam Bwin. Dit gokbedrijf is, net als de hierboven genoemde sponsors, ook afkomstig uit Duitsland. Van 2007 tot 2013 waren zij de sponsor van de club, in een periode dat er veel Nederlandse spelers zoals Arjen Robben en Wesley Sneijder te bewonderen waren.

Emirates

Vanaf 2007 tot nu is Emirates de sponsor. De bekende vliegmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft hun naam bij nog veel meer grote clubs op het shirt staan, zoals bijvoorbeeld AC Milan en Arsenal.