Macron kledingsponsor SC Heerenveen vanaf 2021-2022

Vanaf het seizoen 2022-2023 is Macron Sportswear de nieuwe kledingsponsor van SC Heerenveen. Beide partijen maakten afgelopen week bekend dat het Italiaanse sportmerk in ieder geval voor de duur van vijf seizoenen de tenues en trainingskleding van de Friese club ontwerpt en produceert. Dit betekent ook dat SC Heerenveen na het lopende seizoen afscheid neemt van JAKO. Het Duitse sportmerk was al sinds de zomer van 2008 de kledingsponsor van de ''Superfriezen.'' Dit is al de tweede langdurige verbintenis van JAKO die niet verlengd wordt. Vorig seizoen besloot ook FC Volendam afscheid te nemen van het merk, dat sinds 2000 verbonden was aan de club. FC Volendam sloot een verbintenis met Robey. Vanaf 2022-2023 is JAKO dus (waarschijnlijk) helemaal niet meer zichtbaar in het Nederlandse profvoetbal.

De belangrijkste reden om voor Macron te kiezen zijn de gezamenlijke ambities, de unieke kledingontwerpen en de Italiaanse kwaliteit, zo geeft de club in een statement op de website aan. Martin Koopman, commercieel manager bij SC Heerenveen vult aan: ''Met de nieuwe kledingpartner wilden we eveneens een langdurige en duurzame relatie aangaan, zoals we die hadden met JAKO. We zijn blij dat dit is gelukt. Meer dan zelfs. Zonder details te noemen, is de overeenkomst zeer goed voor de stabiliteit en het toekomstplan van SC Heerenveen. Macron laat al jarenlang bij mooie Europese clubs zien waartoe ze in staat zijn. We zijn bijzonder trots op dit partnerschap.'' Ook Gianluca Pavanello, CEO van Macron, is verheugd met de samenwerking van SC Heerenveen: ''We zijn verheugd om deze prachtige traditieclub te verwelkomen in de Macronfamilie. We kijken enorm uit naar onze langdurige samenwerking. We gaan de komende vijf jaar voor SC Heerenveen kleding en tenues creëren van hoge kwaliteit, die volledig de identiteit, geschiedenis en symbolen van de club uitdragen."

Macron is momenteel van geen enkele andere Eredivisieclub kledingsponsor. Wel verzorgt het Italiaanse sportmerk de tenues en trainingskleding van Europese clubs als Lazio Roma, Sampdoria, Udinese, Rode Ster Belgrado, OGC Nice, Real Socieda, Levante, Club Brugge, Stoke City en Nottingham Forest.

De SC Heerenveen voetbalshirts van JAKO kun je alleen bestellen in de officiële clubshop van de Friese club. Wil je alvast de andere Macron tenues checken? Kijk dan in de officiële MACRON SHOP!

Macron kledingsponsor SC Heerenveen 2021-2022