Geel Inter Milan 3e shirt 2024-2025 ode aan architectuur en kunst in Milaan

Het Inter Milan 3e shirt 2024-2025 is officieel gepresenteerd door Nike en de Italiaanse kampioen met het motto: ‘’Together we rise’’! Dit is het thema van alle 3e shirts van Nike dit seizoen en is verwijzing naar de populariteit van het vrouwenvoetbal, maar daarover straks meer!

In het tenue speelt Internazionale de uitwedstrijden in de Serie A, Coppa Italia en in Europa gedurende het seizoen 2024-2025. Het shirt is namelijk het alternatief voor het Inter Milan uitshirt 2024-2025. Het tenue wordt ook door het vrouwenteam van Inter Milan gedragen: Le Nerazzurre!

1996-1997, kunst en vrouwenvoetbal in één design!

Voor het eerst in de geschiedenis werd het Inter Milan 3e shirt gelanceerd na de bekendmaking van de vrouwenversie van het shirt! Nike zet met de collectie alle vrouwenteams van de clubs waarvan het kledingsponsor is in het zonnetje. Qua design is het alternatieve uitshirt van de Nerazzurri geïnspireerd door de architectuur in Milaan, de kunstenaars en de designers die tegen de stroom ingaan en tegen de heilige huisjes schoppen!

Het design van het voetbalshirt is bovendien een moderne interpretatie van het uitshirt van het seizoen 1996-1997, een jaar waarin Umbro nog de tenues van de Italiaanse club verzorgde. Ook toen was het shirt donkergeel en werd het gekenmerkt door een zwarte band op de zijkanten. Destijds bevatte deze band de naam van de club (FC Internazionale) in een sierlijk lettertype, nu is het zwarte vlak opgedeeld in geometrische vormen, die dus symbool staan voor de architectuur en kunst in de stad!  In plaats van de polokraag van het shirt van destijds heeft het 3e shirt nu een v-hals, waarvan de rechterkant geel is en de linkerkant zwart. Een ander opvallend detail van het alternatieve uitshirt van Inter Milan is de dubbele swoosh van Nike op de rechterborst. Deze is namelijk een kwartslag gedraaid en staat symbool voor de drijvende kracht van het vrouwenvoetbal binnen de club. Het Inter Milan logo op het midden van de borst betreft een monochroom logo. Dit logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het voetbalshirt: geel/zwart. Hoofdsponsor Betsson.sport versiert in het zwart het midden van het tenue, de linkermouw bevat het logo van de nieuwe mouwsponsor Gate.io en op de achterkant staat Upower. Een speciaal detail bevindt zich nog aan de binnenkant van de hals. Hier zijn de jaartallen 1908 en 2018 met elkaar verweven. Deze jaartallen verwijzen naar het oprichtingsjaar van de club en het jaar waarin het vrouwenteam werd gestart.

Het Inter Milan 3e tenue 2024-2025 wordt compleet gemaakt door een zwart short met aan de zijkanten een gele band. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo’s van de club en Nike in het geel. De sokken zijn geel en hebben aan de bovenkant een zwarte band.

Inter Milan 3e shirt bestellen

Het Nike Inter Milan 3e shirt 2024-2025 kun je vanaf begin september bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het stadium shirt € 99,95 en de authentic versie € 149,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) is het shirt € 79,95. In deze winkels kun je de Inter Milan tenues ook bedrukken met een eigen naam en nummer of de bedrukking van één van de spelers.

Geel Inter Milan 3e shirt 2024-2025 ode aan architectuur en kunst in Milaan
Geel Inter Milan 3e shirt 2024-2025 ode aan architectuur en kunst in Milaan
Geel Inter Milan 3e shirt 2024-2025 ode aan architectuur en kunst in Milaan