Frosinone Calcio 90-jarig jubileumshirt 2018-2019

Het is feest in Italië, want de Italiaanse voetbalclub Frosinone Calcio bestaat 90 jaar. Om dit te eren heeft de club een speciaal retroshirt gelanceerd. In dit shirt speelde Frosinone haar wedstrijd afgelopen weekend tegen Sassuolo. Helaas werd deze wedstrijd met 2-0 verloren. Het gehele seizoen 2018-2019 staat eigenlijk al in het teken van feest. De club is namelijk gepromoveerd naar de Serie A, het hoogste niveau in Italië. Dit is pas het tweede seizoen in de 90 jarige historie dat Frosinone op dit niveau speelt. Helaas staat de club van trainer Moreno Longo op dit moment wel op de 19e plaats waardoor er een hevige strijd tegen degradatie gaande is. Ben je nieuwsgierig naar het nieuwe retroshirt van Frosinone Calcio? Check de details hieronder!

Frosinone retroshirt 2018-2019

90 jaar bestaat de Italiaanse club al. Eigenlijk is dit nog wel langer want de club is opgericht in 1912, echter werd de club pas erkend op 19 september 1928. Vanaf dat moment was Frosinone officieel een professionele voetbalclub in Italië. De clubkleuren van Frosinone zijn blauw en geel, erg verbazingwekkend is het dan ook niet dat de kleuren van dit gave retroshirt ook geel en blauw zijn. Het shirt is namelijk geel, met blauwe details. Het opvallendste detail is de diagonale baan over de voorkant van het shirt. De kraag van het jubileum shirt zorgt voor het retro aspect. Deze is namelijk uitgerust met een veter. Op de rechterkant van het shirt staat het logo van Zeus, Dit is echter geel op geel waardoor het moeilijk te zien is. Op de linkerkant van de borst staat een vintage clubwapen. Onder dit wapen valt te lezen 90 jaar. De prijzenkast van Frosinone Calcio is nog erg leeg, toch is de club al twee keer gepromoveerd naar het hoogste niveau in Italië. Dit seizoen gaat de selectie van Longo er alles aan doen om zich voor het eerst te handhaven in de Serie A. In de wedstrijd tegen Sassuolo heeft de club dit gedaan in misschien wel het gaafste shirt in de Italiaanse competitie dit seizoen. Dit tenue wordt gecompleteerd door een blauwe voetbalbroek en gele kousen.

Frosinone voetbalshirt kopen

Het is nog niet bekend of het retroshirt van Frosinone in de verkoop gaat. Ben je opzoek naar andere voetbalshirts van Italiaanse clubs? Check dan het overzicht met beschikbare voetbalshirts in de webshop hieronder. Hier heeft u ook de mogelijkheid om het shirt te laten bedrukken met je naam en nummer, of met de naam en het nummer van je favoriete voetballer. Directe levering gegarandeerd

Scoor je Serie A voetbalshirts in DEZE WEBSHOP