FC Volendam thuisshirt 2023-2024

FC Volendam en kledingsponsor Robey Sportswear hebben vandaag het nieuwe FC Volendam thuisshirt 2023-2024 gepresenteerd. In dit nieuwe tenue speelt FC Volendam de Eredivisie en KNVB Beker thuiswedstrijden tijdens het seizoen 2023-2024 in het Kras Stadion. Het nieuwe tenue wordt bovendien gedragen door Jong Volendam en alle jeugdelftallen. Ook dit jaar is Robey Sportswear weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de FC Volendam tenues. Het Rotterdamse sportmerk is sinds medio 2021 de kledingsponsor. BetCity is sinds vorig seizoen de shirtsponsor. Op de voetbalshirts voor kinderen en de jeugd prijkt het logo van SOS Kinderdorpen. 

Geïnspireerd door de kerk

Het nieuwe FC Volendam thuisshirt 2023-2024 is een eerbetoon aan de roots van de club. De voetbalclub werd op 1 juni 1920 opgericht als RKAV en de eerste teamfoto werd gemaakt voor de Sint-Vincentiuskerk in het dorp. De kerk was niet alleen het decor van de eerste teamfoto van de club, maar speelt ook een belangrijke rol in de onafhankelijkheid van de Volendamse gemeenschap om te voldoen aan de religieuze verplichtingen. Het nieuwe FC Volendam thuisshirt is natuurlijk weer overwegend oranje en bevat een speciaal patroon, geïnspireerd door de glas-in-lood ramen van de kerk. Het voetbalshirt bevat dit jaar een ronde hals met twee zwarte lijnen met daartussen een oranje lijn. Dit is ook het design van de band aan de onderkant van de mouwen. DE zijkanten van het voetbalshirt zijn uitgerust met een zwarte band. Op de rechterborst en de mouwen prijkt het logo van Robey Sportswear en de linkerborst bevat het clublogo. Op het midden van de voetbalshirts prijkt het logo van BetCity en boven het logo van Robey staat het logo van subsponsor metafa.nl. Ter hoogte van de linker schouder bevindt zich een gouden klavertje vier, voor een extra beetje geluk. In de nek op de achterzijde van het tenue bevindt zich nog een detail. Hier is een silhouet van de kerk geborduurd met de tekst: ''In mijn dorp, jouw dorp, door de kerk en de werklui ontworpen.'' Dit is een zin uit het lied ''Mijn Dorp'' van de 3JS. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten een oranje band. De kousen zijn oranje met aan de bovenkant een zwarte band en op het midden een horizontale zwarte lijn.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: BeyDry, voor de optimale afvoer van vocht en voor ventilatie.
  • Pasvorm: Normaal

FC Volendam voetbalshirt bestellen

De nieuwe FC Volendam voetbalshirts 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de officiële clubshop van de Eredivisie club. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL en XXXL) is het voetbalshirt € 74,95 en voor kinderen (maten 116, 122, 128, 140, 152, 164 en 176) € 64,95. In deze winkels kun je het nieuwe FC Volendam tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer.

FC Volendam thuisshirt 2023-2024
FC Volendam thuisshirt 2023-2024
FC Volendam thuisshirt 2023-2024