FC Nantes retro voetbalshirt 1982-1983

Er is inmiddels nog een retro shirt van FC Nantes gelanceerd door COPA Football. Vorige week werd bekend dat het Nederlandse retro voetbalmerk en de Franse grootmacht een samenwerking zijn aangegaan. COPA Football ontwerpt en produceert vanaf nu exclusief retro shirts voor de Franse Ligue 1 clubs. De eerste collectie van FC Nantes bevat maar liefst drie unieke retro voetbalshirts, die gebaseerd zijn op legendarische voetbalshirts uit de geschiedenis van de Franse club. In dit blog bespreken we het verhaal achter het voetbalshirt van het seizoen 1982-1983.

FC Nantes voetbalshirt 1982-1983 - Het shirt van een ware kampioen

In het seizoen 1982-1983 werd FC Nantes voor de zesde keer in de geschiedenis kampioen van de Franse competitie. Jean Vincent, de trainer van FC Nantes, wist met de club ook al in 1977 en 1980 kampioen met de club te worden. Met zijn aanvallende tactiek, standvastige verdediging en oogstrelende voetbal leidde hij Nantes naar een eerste plek, tien punten boven naaste concurrent Bordeaux. De ster van de elftal was de Joegoslavische aanvaller Vahid Halilhodzic. De aanvaller scoorde maar liefst 27 doelpunten in 36 wedstrijden en werd hiermee topscorer van Frankrijk en dat al in zijn tweede seizoen voor de club die haar thuiswedstrijden speelt in La Beaujoire. Op het middenveld maakte de Franse international José Touré het verschil en ook sterren als Amisse en Baronchelli waren, evenals in 1980, belangrijke steunpilaren van het elftal. De keeper van het elftal was Jean-Paul Bertrand, die in de verdediging geassisteerd werd door spelers als Ayache, Patrice Rio en talent Thierry Tusseau. Helaas kon het sterrensemble het jaar erna in de Europa Cup I geen potten breken. In de eerste ronde werd de club al uitgeschakeld door Rapid Wien.

In het seizoen 1983-1984 was adidas overigens kledingsponsor van de club. Deze functie vervulde het merk van 1974 tot 1988. Het shirt had destijds een echt retro design. Het retro voetbalshirt van COPA heeft vrijwel hetzelfde ontwerp. Het shirt is geel met dunne, groene, verticale pinstripes. De groene details komen ook weer terug in de bies en in de v-hals van het voetbalshirt. De linker borst is uitgerust met het logo van de club en op het midden van het tenue staat de hoofdsponsor van destijds: CALBERSON. Deze hoofdsponsor was gedurende één seizoen de shirtsponsor van Nantes.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe FC Nantes retro voetbalshirt van COPA Football en check ook het shirt van 1994-1995 en van 1978-1979. 

FC Nantes retro voetbalshirt bestellen

Het nieuwe FC Nantes COPA Football retro shirt kan je per direct bestellen in de onderstaande winkels. Dit kan alleen voor volwassenen, namelijk in de maten S, M, L, XL en XXL. In deze retro shop kan je het shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Nantes retro shirt altijd in deze WINKEL!