FC Nantes Emiliano Sala special edition voetbalshirt 2020

FC Nantes en New Balance hebben gisteren een speciaal voetbalshirt gelanceerd als ode aan de Emiliano Sala. De Argentijn, die een jaar geleden (21 januari 2019) op het punt stond om van Nantes naar Cardiff City te transfereren, kwam om bij een vliegtuigongeluk boven het Kanaal. In dit special edition voetbalshirt speelt FC Nantes komend weekend in de thuiswedstrijd tegen Girondins Bordeaux. Dit tenue wordt door de club eenmalig gedragen.

FC Nantes X Emiliano Sala voetbalshirt | Geïnspireerd door Argentinië voetbalshirt

Het FC Nantes Emiliano Sala special edition tenue is vooral een verwijzing naar de kleuren van het voetbalshirt van het thuisland van de speler, namelijk Argentinië. Qua design doet het tenue denken aan het Argentinië Copa America 2019 voetbalshirt. Het tenue wordt gekenmerkt door de verticale, lichtblauwe en witte banen. De lichtblauwe banen zijn verdeeld in dunne, strepen. Deze hebben verschillende tinten lichtblauw. Verder is het FC Nantes Emiliano Sala tenue uitgerust met marine blauwe details. De mouwen bevatten aan de onderkant een navy blauw vlak, waarin dunne strepen zijn verwerkt. Dit design is geïnspireerd door het design van het New Balance logo. Ook het logo van New Balance op de linkerborst en sponsor Synergie op het midden van het tenue hebben deze kleur. Ook het New Balance logo op de linkerborst is deze kleur. Bovendien is het tenue uitgerust met een subtiele V-hals. Het special edition tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met lichblauwe accenten.

Van het tenue zijn slechts 800 items geproduceerd en alle opbrengsten van het tenue gaan naar twee Argentijnse clubs, waarbij Sala in de jeugd in speelde: San Martín de Progreso en Club Proyecto Crecer.

FC Nantes voetbalshirt bestellen

Dit special edition FC Nantes tenue kun je alleen bestellen in de clubshop van de Franse club. Ben je op zoek naar andere FC Nantes voetbalshirts, t-shirts of retro shirts? Check het dan in de onderstaande winkels. Directe levering!

Bestel je Nantes retro voetbalshirt IN DEZE WEBSHOP

 

of goedkope t-shirts in deze winkel! 

Emiliano Sala special edition tenue FC Nantes