FC Köln Carnavalsvoetbalshirt 2021-2022

De ''elfde van de elfde'' (11 november) is de officiële start van het carnavalsseizoen. Nog een weekje en dan is het zover. Traditioneel lanceert FC Köln dan ook het speciale carnavals voetbalshirt. Dit jaar vormt daar geen uitzondering op. Vandaag heeft de club in samenwerking met kledingsponsor Uhlsport weer een carnavalsvoetbalshirt geïntroduceerd. Dit tenue wordt eenmalig door het team van trainer Steffen Baumgart gedragen in de wedstrijd tegen Union Berlin op 7 november 2021.

FC Köln Carnaval voetbalshirt 2021-2022

Het nieuwe ''Fastelovend'' voetbalshirt van FC Köln heeft confetti als thema. De confetti staat symbool voor de plezierige momenten die de club afgelopen jaren heeft gedeeld. De body van het voetbalshirt is wit en bevat vanaf een all-over confetti print in het geel, rood en blauw. Een ander leuk detail op het tenue is het strikje dat is verwerkt in de ronde, rode hals. De mouwen zijn ook volledig rood en bevatten aan de onderkant borduursels van verschillende carnavalssymbolen. De binnenkant van de hals is uitgerust met een witte taping met daarin het motto dat gebruikt is voor de lancering van het tenue: ''Alles hät sing Zick'' (Alles heeft een zigzag). De achterkant van de hals bevat het motto van de club: ''FC Köln – Spürbar Anders.'' Op de rechterborst van het tenue prijkt het logo van Uhlsport en op de linkerborst het clublogo. Het midden van de borst bevat een badge van het wapen van de stad. Hoofdsponsor REWE versiert het midden van het tenue.

Directeur Alexander Wehrle reageert nog op de lancering van het nieuwe tenue: ''Alles heeft een zigzag! Na een trieste en sombere carnaval tijdens de coronapandemie, kunnen we eindelijk weer samen carnaval vieren. Met het duurzaam geproduceerde carnavalstenue in confetti-design dragen we de Keulse levensvreugde die in ons allemaal zit, die onze stad en de club zo bijzonder maakt, zichtbaar voor de wereld. Het shirt past gewoon perfect bij ons en deze periode.'' Sales directeur van Uhlsport, Dominik Solleder, haakt hier op in: “In tegenstelling tot vorig jaar zijn er nu aanzienlijk meer mogelijkheden om elkaar binnen en buiten het stadion te ontmoeten en samen te vieren. Het FC Köln Carnavalstenue is een mooi symbool voor de terugkeer naar het gelukkige samenzijn waar het carnaval van oudsher voor staat."

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het FC Köln Caranvalsvoetbalshirt 2021-2022, welke dit weekend gedragen wordt door spelers als Skhiri, Modeste, Uth, Ljubicic, Hübers, Hector, Lemperel, Thielmann en andere spelers. De FC Köln Carnavalsvoetbalshirts kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële fanshop van de Duitse club. Ben je op zoek naar andere FC Köln voetbalshirts? Check het dan in DEZE WEBSHOP of deze winkel! 

FC Köln Carnaval voetbalshirt 2021-2022