Egypte uitshirt 2022-2023

De Egyptische voetbalbond en kledingsponsor Puma hebben deze week het nieuwe Egypte uitshirt 2022-2023 gepresenteerd. In dit tenue speelt het Egyptisch voetbalelftal de interlands in de periode 2022-2023. Het team van bondscoach Rui Vitória heeft zich niet geplaatst voor het WK in Qatar en speelt in deze tenues dus vooral de Afrika Cup (kwalificatie) wedstrijden en oefenwedstrijden. Ook dit jaar is Puma weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de tenues van ''The Paraohs''. Deze functie heeft het Duitse sportmerk sinds 2019 en eerder was het al kledingsponsor in de periode 2006-2012 en 1999-2004.

Egypte uit shirt en tenue 2022-2023

Het Egypte uitshirt 2022-2023 is overwegend wit en bevat het standaard Puma template. Dit template gebruikt Puma voor alle uitshirts van landenteams dit seizoen. Het idee doet denken aan het Nike T90 template van 2004 en het adidas Teamgeist template van 2006. Beide andere sportmerken gebruikten destijds ook een standaard template voor de voetbalshirts van de landenteams. Het voetbalshirt wordt vooral gekenmerkt door de graphic op het midden van het tenue. Dit betreft een cirkel met in de buitenste ring een all-over print van Pyramides, geïnspireerd door de drie Pyramides van Giza. De print is geheel in stijl van de oude Egyptische ornamenten. In de cirkel staan de borstnummers van de spelers van het Egyptisch voetbalelftal. De logo's van Puma en de Egyptische voetbalbond (Egyptian Football Association/EFA) staan centraal op de borst. Het logo van Puma is zwart en betreft het zogenaamde no1 logo. Dit logo bestaat uit de cat en het woordmerk van het Duitse sportmerk. Op de mouwen staat ook het Puma logo en verder is het Egypte uitshirt uitgerust met een zwarte ronde hals. Ook de band aan de onderzijde van de mouwen is zwart. In de nek op de achterzijde van het Egypte uittenue staat de naam van het land in het Arabisch. Het Egypte uittenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de voetbalbond en Puma staan. De kousen zijn wit met zwarte lijnen en bevatten ook uitingen van Puma en de nationale voetbalbond.

Zoals alle nieuwe Puma tenues zijn de Egypte voetbalshirts uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Puma. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) bevatten de Ultraweave technologie en de replica voetbalshirts de Dry Cell technologie. Beide systemen zijn in de stof (100% polyester) van de tenues verwerkt. De Ultraweave voetbalshirts wegen slechts 72 gram en zijn bijna geheel naadloos. De Ultraweave voetbalshirts zijn daarnaast uitgerust met de zogenaamde ripstop-constructie. Hierdoor is de beweging van de spelers nog verfijnder en kunnen zij zich nog meer focussen op snelheid en dynamiek. Ook de logo's op de Ultraweave voetbalshirts zijn nog lichter dan voorheen. De Puma Dry Cell technologie zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Puma Egypte uitshirt 2022-2023, dat vanaf nu tot begin 2024 gedragen wordt door spelers als Salah, Mohamed, Trézéguet, Marmoush, Sayed, Elneny, Hafez, Warda, Adel en nog meer spelers en check ook het Egypte thuisshirt 2022-2023

Egypte uitshirt bestellen

Het Egypte uitshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 90,- en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 70,-. In deze winkels kun je de Egypte tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel je Egypte voetbalshirt altijd in deze SHOP! 

of de officiële PUMA SHOP!

Egypte uitshirt 2022-2023