Egypte thuisshirt 2022-2023

De Egyptische voetbalbond en kledingsponsor Puma hebben vandaag het nieuwe Egypte thuisshirt 2022-2023 officieel gelanceerd. Het Egyptisch voetbalelftal miste op een haar na het WK en speelt in dit tenue dus alleen de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op de Afrika Cup in 2023. Ook dit jaar verzorgt Puma weer de tenues van de ‘’Farao’s,’’ Het Duitse sportmerk is sinds 2019 de kledingsponsor van het nationale voetbalelftal en de andere vertegenwoordigende elftallen.

Egypte thuis shirt en tenue 2022-2023

Het Egypte thuisshirt 2022-2023 is een eerbetoon aan de roemrijke historie van het nationale elftal. Het Egyptisch voetbalelftal is recordhouder als het gaat om het winnen van de Afrika Cup. De ‘’Farao’s’’ werden maar liefst zeven keer kampioen van Afrika (1957, 1959, 1974, 1986, 1998, 2006, 2008 en 2010). Het Egypte thuisshirt is weer overwegend rood en wordt gekenmerkt door de zeven, dunne, verticale, zwarte lijnen op de voorzijde van het voetbalshirt. Deze lijnen verwijzen naar de gewonnen Afrika Cups. Verder heeft het Egypte tenue alle kenmerken van het Puma Ultraweave template. Het voetbalshirt bevat een v-hals, welke een zwarte en witte lijn bevat. Dit is ook de kleurencombinatie van de band aan de onderkant van de mouwen. Op de rechterborst prijkt het zogenaamde Puma no. 1 logo. Dit logo bevat het woordmerk en de Puma cat. Op de mouwen staat alleen het reguliere logo. De linkerborst is uitgerust met het logo van de Egyptische voetbalbond, de Egyptian Football Association (EFA). In de nek op de achterzijde van het voetbalshirt is de naam van het land in het Arabisch verwerkt. Het Egypte thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje.  Dit broekje bevat aan de zijkanten een klein, zwart vlak. De logo’s van Puma en de voetbalbond staan op de linkerpijp. Boven het logo van de EFA staan zeven zwarte sterren, welke ook weer verwijzen naar de gewonnen Afrika Cups. De kousen van het Egypte thuistenue zijn rood en bevatten op het midden een zwarte band.

Zoals alle tenues van Puma zijn de nieuwe Egypte tenues uitgerust met de nieuwste performance technologieën van het Duitse sportmerk. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) bevatten de Ultraweave technologie en de replica voetbalshirts de Dry Cell technologie. Beide systemen zijn in de stof (100% polyester) van de tenues verwerkt. De Ultraweave voetbalshirts wegen slechts 72 gram en zijn bijna geheel naadloos. De Ultraweave voetbalshirts zijn daarnaast uitgerust met de zogenaamde ripstop-constructie. Hierdoor is de beweging van de spelers nog verfijnder en kunnen zij zich nog meer focussen op snelheid en dynamiek. Ook de logo's op de Ultraweave voetbalshirts zijn nog lichter dan voorheen. De Puma Dry Cell technologie zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Egypte thuisshirt, dat vanaf nu tot eind 2023 gedragen wordt door spelers als Mohamed Salah, Mostafa Mohamed, Mahmoud Hassan, Omar Marmoush, Mohamed Elneny, Ahmed Sayed, Hamdi Fathi en nog meer spelers en check ook het Egypte uitshirt 2022-2023

Egypte voetbalshirt bestellen.

Het Puma Egypte thuisshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshops. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het replica tenues € 89,95 en de authentic versie € 139,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. In deze webshops kun je de voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je nog meer Egypte producten. Directe levering!

Bestel je Egypte uitshirt direct in deze SHOP! 

of de officiële PUMA SHOP!

Egypte thuisshirt 2022-2023