Dit zijn de Real Madrid jaren '90 retro voetbalshirts van adidas

Real Madrid en adidas hebben samen een vette retro collectie gepresenteerd. De Real Madrid retro voetbalshirts zijn onderdeel van de speciale ICONS collectie, geïnspireerd door voetbalshirts van de jaren '90. Van twaalf teams waarvan het Duitse sportmerk de kledingsponsor is, heeft het Duitse sportmerk een speciale retro collectie gelanceerd. Het retro voetbalshirt en keepersshirt worden dit seizoen niet door de spelers tijdens de wedstrijden gedragen, maar we sluiten niet uit dat we spelers tijdens de warming-up in de voorbereiding op één van de komende wedstrijden in deze icons voetbalshirts zien. Adidas is sinds 1998 de kledingsponsor van ''De Koninklijke'' en dus was er genoeg inspiratie voor adidas om een retro collectie van eigen makelij te ontwikkelen.

Real Madrid Icons voetbalshirt jaren '90

Het adidas Real Madrid Icons voetbalshirt is niet specifiek geïnspireerd door de voetbalshirts van eind jaren '90, maar heeft wel een echte jaren '90 look en met name de iconische adidas EQT look die we vooral kennen van mid jaren '90. Het Real Madrid Icons voetbalshirt is natuurlijk volledig wit en bevat een design van dunne verticale glimmende lijnen. Verder wordt het voetbalshirt gekenmerkt door de diagonale retro blokken op de zijkanten van het voetbalshirt. Deze blokken waren in de jaren '90 het trademark van adidas en kennen we tegenwoordig als de adidas trademark strepen op de mouwen. De blokken op het Real Madrid Icons voetbalshirt zijn navy blauw en geel. Een ander kenmerk van de voetbalshirts van de jaren '90 was de zogenaamde adidas EQT collar. Dit betreft een combinatie tussen een V-hals en een opstaande kraag. Op het Real Madrid retro voetbalshirt is deze kraag donkerblauw en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen. De logo's van de club en adidas zijn centraal op de borst geplaatst. Het tenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje met hetzelfde design van glimmende retro lijnen en op de zijkanten de retro blokken.

Real Madrid keepersshirt 1999-2000

Waar het voetbalshirt niet is geïnspireerd door een specifiek voetbalshirt, heeft het Real Madrid Icons keepersshirt wel en herkenbaar design. Dit keepersshirt is namelijk geïnspireerd door het Real Madrid keepersshirt van het seizoen 1999-2000, het keeperstenue waarin we Iker Casillas kunnen tekenen. Dit keepersshirt is een combinatie van donkerblauw (Night Blue) en fel geel en wordt gekenmerkt door de de golven en diagonle vlakken. Ook de adidas trademark strepen op de mouwen van dit voetbalshirt zijn donkerblauw en de logo's van de club en adidas staan weer centraal op de borst.

De adidas X Real Madrid retro collectie bevat ook nog een retro trainingspak. Dit retro trainingspak roept niet alleen qua design het jaren '90 gevoel op, maar ook het materiaal dat kenmerkend is voor deze periode. Dit betreft een geweven materiaal, welke iets stugger is dan het materiaal van de trainingspakken van tegenwoordig. Dit trainingspak bestaat uit een trainingsjack met ½ zip en een trainingsbroek. Het trainingsjack is donkerblauw met witte mouwen. De mouwen bevatten aan de onderkant de retro blokken. Ook de trainingsbroek heeft deze kleurencombinatie!

De adidas Real Madrid jaren '90 retro voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL). Het voetbalshirt en de trainingsbroek zijn € 80,-, het trainingsjack en het keepersshirt € 120,-, en het voetbalbroekje € 60,-. Directe levering gegarandeerd!

Bestel de Real Madrid ICONS collectie direct in de officiële ADIDAS SHOP! 

Real Madrid Icons voetbalshirt jaren '90

Real Madrid Icons keepersshirt jaren '90

Real Madrid retro trainingspak