Colplay versiert FC Barcelona voetbalshirt tijdens El Clásico

Sinds Spotify hoofdsponsor van FC Barcelona is, spelen de Catalanen tijdens El Clásico met een logo van een muziekband, zanger of album op het tijdens El Clásico. Op 26 oktober staat de kraker tegen Real Madrid in het Estadio Santiago Bernabeu op de planning en speelt het team van trainer Hans-Dieter Flick met het logo van één de grootste en meest gerenommeerde bands wereldwijd op het tenue: Coldpay!

Hiermee komt de band van zanger Chris Martin in een illuster rijtje van andere bands die de afgelopen jaren het FC Barcelona voetbalshirt versierd hebben tijdens El Clásico, namelijk: The Rolling Stones, Rosalía, Drake en KAROL G. Ook op het tenue van het vrouwenteam van FC Barcelona staat het logo van Coldplay tijdens de wedstrijd tegen Eibar op 2 november.

Het logo van Coldplay op de FC Barcelona voetbalshirts betreft een speciaal logo, geïnspireerd door het tiende album van de Britse band ‘’Moon Music’’, dat op 4 Oktober gelanceerd werd en hits als ‘’feelslikeimfallinginlove’’ en ‘’We Pray’’ bevat. Dat Coldplay één van de meest populaire bands wereldwijd is, is een understatement. Maar liefst elf nummers van de bands staan in de Spotify Billions Club, een lijst van nummers die meer dan één miljard keer gestreamd zijn op het muziekplatform. Coldplay heeft sinds 2009 ook de harten van de fans van FC Barcelona veroverd. Het nummer ‘’Viva la Vida’’ was het lijflied van de supporters van de club in de periode waarin de club de successen aaneen reeg.

Het FC Barcelona voetbalshirt met het logo van Coldplay is door de club en Nike in een limited editie geproduceerd. Van het Dri Fit ADV shirt (de authentic versie met dezelfde kwaliteit als de shirts die de spelers dragen) zijn slechts 1.899 items verkrijgbaar. Dit getal correspondeert met het oprichtingsjaar van de Catalanen. Van het replica shirt met het door Moon Music geïnspireerd Coldplay logo zijn meerdere items beschikbaar. De shirts zijn onderdeel van een bredere collectie die door FC Barcelona, Spotify en Coldplay zijn gelanceerd. De kledingcollectie bevat namelijk ook t-shirts, hoodies en andere lifestyle items met daarop het logo van Coldplay. De opbrengsten die FC Barcelona uit de verkoop van deze merchandising haalt worden gedoneerd aan UNHCR/ACNUR, de vluchtelingenorganisatie die op de achterkant van de FC Barcelona tenues staan, en de FC Barcelona Foundation.

Uiteraard is iedereen positief over de samenwerking. Coldplay reageert: ‘’We zijn vereerd dat Spotify haar logo op het voetbalshirt afstaat aan ons voor de wedstrijd tegen Real Madrid. We hebben al jarenlang een speciale band met de stad en de club. We zijn er bovendien trots op dat we hiermee ook UNHCR steunen in hun werk om vluchtelingen over de hele wereld te beschermen. Hierbij willen we Spotify en FC Barcelona bedanken dat zij dit mogelijk maken’’

Ook Juli Guiu, VP Marketing bij FC Barcelona, reageert: ‘’We zijn erg verheugd dat Coldplay dankzij onze samenwerking met Spotify op het shirt staat tijdens El Clásico. De band en de club hebben een wederzijdse liefde die al vele jaren teruggaat: De band bezocht al vaker trainingen van onze club en verschillende spelers zagen Coldplay eerder live in de stad. Bovendien vormde de muziek van Coldplay de soundtrack voor enkele magische momenten van de club.’’

Marc Hazan, vice president Partnerships en Marketing, voegt hieraan toe: ‘’Coldplay is één van de meest populaire bands ter wereld op Spotify en de band die de band heeft met FC Barcelona is diep. We zijn verheugd om dit te vieren met de fans over de hele wereld. De release van Moon Music is een perfect moment om de kracht van voetbal en het vermogen van muziek om mensen samen te brengen te vieren.’’

Vooralsnog kun je het FC Barcelona voetbalshirt met het logo van Coldplay alleen bestellen in de officiële fanshop van de club! Ben je op zoek naar andere FC Barcelona voetbalshirts? Check het direct in de onderstaande winkels!

Colplay versiert FC Barcelona voetbalshirt tijdens El Clásico
Colplay versiert FC Barcelona voetbalshirt tijdens El Clásico
Colplay versiert FC Barcelona voetbalshirt tijdens El Clásico
Colplay versiert FC Barcelona voetbalshirt tijdens El Clásico
Colplay versiert FC Barcelona voetbalshirt tijdens El Clásico
Colplay versiert FC Barcelona voetbalshirt tijdens El Clásico