adidas lanceert Colombia voetbalshirt ter ere 100 jarig bestaan voetbalbond

De Colombiaanse voetbalbond en adidas hebben een speciaal voetbalshirt ter ere van het 100 jarig bestaan van de voetbalbond gelanceerd! De Colombiaanse voetbalbond werd op 12 oktober 1924 opgericht en viert deze maand dus het eeuwfeest. Na de oprichting van de voetbalbond duurde het overigens nog twee jaar voordat het Colombiaanse voetbalbond de eerste interland zou spelen. Op 17 februari 1926 speelden ‘’Los Cafeteros’’ de eerste interland. Het nieuwe tenue wordt door het Colombiaanse elftal gedragen tijdens een aantal interlands in de periode 2024-2025!

Geïnspireerd door voetbalshirt 1945

Het Colombia Centenary voetbalshirt is niet geïnspireerd door het eerste shirt waarin het land speelde, maar een voetbalshirt van mid jaren ’40 van de vorige eeuw, namelijk het shirt dat Colombia droeg tijdens het Zuid Amerikaans kampioenschap van 1945. Tijdens het toernooi speelde Colombia eigenlijk geen rol van betekenis. In een poule met zes andere Zuid-Amerikaanse landen (Argentinië, Brazilië, Chili, Uruguay, Bolivia en Ecuador) eindigde Colombia als vijfde. Het shirt zag er dat jaar wel gelikt uit en dus is het logisch dat adidas en de Colombiaanse voetbalbond dit shirt als inspiratiebron gebruikt hebben.

Het Colombia Centenary voetbalshirt is off white (een iets donkerdere tint wit) en wordt gekenmerkt door de banen in de kleuren van de nationale vlag onder de borst. Hier bevindt zich een brede gele band met daaronder een dunnere lichtblauwe en rode baan. Deze kleuren komen ook weer heel subtiel terug in de band aan de onderkant van de mouwen en in de ronde hals. De logo’s en de adidas strepen op het special edition Colombia tenue zijn bijna niet zichtbaar, omdat deze dezelfde kleur hebben als het voetbalshirt. Op dit shirt prijkt niet het adidas performance logo, maar het logo van adidas Originals. Dit past weer perfect bij het retro thema van het Colombia voetbalshirt. De adidas trefoil werd door het Duitse sportmerk in de jaren ’70, ’80 en ’90 op voetbalshirt gebruikt en sinds dit seizoen ook weer op een aantal shirts. De linkerborst bevat de badge van de Colombiaanse voetbalbond, de Federación Colombiana de Fútbol (FCF). De binnenkant van de hals bevat nog een subtiele verwijzing naar het jubileum van de voetbalbond. Hier staat het getal 100, waarin ook weer het logo van de voetbalbond is gebruikt.

Het tenue wordt gecompleteerd door een off White voetbalbroekje met aan de zijkanten adidas strepen in dezelfde kleur. De shorts zijn ook uitgerust met de logo’s van de voetbalbond en adidas. De sokken van het tenue zijn donkerblauw en hebben aan de bovenkant de iconische strepen in de kleuren van de nationale vlag.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Pasvorm: Normaal

Colombia Centenary voetbalshirt bestellen

Het Colombia Centenary voetbalshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL) is het shirt € 100,- en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176)  € 75,-. Check ook andere items uit de Colombia Centenary collectie in deze winkels!

adidas lanceert Colombia voetbalshirt ter ere 100 jarig bestaan voetbalbond
adidas lanceert Colombia voetbalshirt ter ere 100 jarig bestaan voetbalbond
adidas lanceert Colombia voetbalshirt ter ere 100 jarig bestaan voetbalbond
adidas lanceert Colombia voetbalshirt ter ere 100 jarig bestaan voetbalbond