Adidas en Japan lanceren special edition WK 2022 collectie

Als aanvulling op het Japan WK 2022 voetbalshirt en het nieuwe Japan uitshirt 2022-2023 hebben adidas en de Japanse voetbalbond afgelopen week een special edition collectie gelanceerd. Deze collectie bevat ook een nieuwe voetbalshirt. Dit voetbalshirt wordt door het Japanse voetbalelftal overigens niet gedragen tijdens het WK in Qatar, maar wel in de voorbereiding op de andere interlands in de periode 2022-2023. Bij de totstandkoming van de nieuwe collectie hebben adidas en de Japanse voetbalbond hulp gehad van NIGO, de artistiek directeur van KENZO en de designer van Human Made.

Het Japan special edition voetbalshirt en de gehele collectie is geïnspireerd door de traditionele Japanse cultuur en het vakmanschap van het land. In de nieuwe collectie staat de kersenbloesem en de ''Sakuramochi'' centraal. Het kersenbloesemseizoen is één van de meest speciale momenten van het jaar in Japan. Tijdens deze periode kleurt het land roze door de bloesem aan de bomen. Dit is ook de periode waarin de Japanse restaurants en bakkerijen uitpakken met seizoensgebonden specialiteiten, zoals sakuramochi.

Het kersenbloesemseizoen is één van de meest iconische momenten van het jaar in Japan. Niet alleen kleurt het land roze vanwege de schitterende bloesem aan de bomen, maar trekken winkels, restaurants, en bakkerijen alles uit de kast voor hun seizoensgebonden specialiteiten. Waaronder sakura mochi! Sakuramochi is een rijstcake met een chewy structuur. Uiteraard is deze Japanse lekkernij roze. Het mag dan ook niet opmerkelijk genoemd worden dat het Japan special edition voetbalshirt ook overwegend roze is. De body van het voetbalshirt is roze en de mouwen zijn groen. Ook de overlappende v-hals en de band op de zijkanten van het Japan voetbalshirt zijn groen. De adidas trademark strepen op de schouders zijn wit en verder zijn alle details op het tenue zwart. Op de rechterborst prijkt het adidas performance logo. Dit betreft het nieuwe logo, welke ook wel het 3BAR logo genoemd wordt. Het logo bevat alleen nog maar de drie diagonale blokken en niet meer het woordmerk van het Duitse sportmerk. De andere borst bevat het logo van de Japanse voetbalbond. Dit betreft een monochroom logo. Het logo heeft niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het voetbalshirt, in dit geval zwart/roze. De binnenkant van de hals bevat het logo van NIGO: OGIN. In de nek op de achterzijde van het voetbalshirt prijkt een graphic van een kersenbloesem. Zowel op de voorkant als achterkant van het voetbalshirt staat nummer 22 als verwijzing naar het jaartal. De andere items uit de collectie, zoals het trainingsjack, t-shirts en de trainingsbroek hebben dezelfde kleurencombinatie als het voetbalshirt.

NIGO reageert uiteraard enthousiast op de nieuwe collectie: ''“Het simplistische ontwerp van de Special Collection is geïnspireerd door de symbolische cultuur van Japan, zoals Cherry Blossoms, de nationale bloem van Japan, en Sakuramochi, de Japanse zoetwaren. Deze collectie gaat over alle grenzen heen. Deze collectie verenigt de spelers en supporters, het land en de rest van de wereld. Voetbal verenigt iedereen!''

Deze nieuwe collectie kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel. Het voetbalshirt heeft een prijs van € 140,-, het trainingsjack is € 75,-, het t-shirt € 38,-, het voetbalbroekje € 55,- en de accessoires zijn beschikbaar € 15,-. Check ook andere Japan producten in deze webshop!

adidas Japan special voetbalshirt

adidas Japan special edition voetbalshirt
Japan special edition voetbalshirt detail