Vier redenen om de Olympische Spelen in Parijs op tv te volgen!

De Olympische Spelen in Parijs beginnen over een aantal dagen! Ook dit jaar wordt het weer genieten van de prestaties van topatleten in de Franse hoofdstad! Mocht je geen tickets hebben voor het mondiale evenement, dan kun je gelukkig vanuit je luie stoel voor de tv genieten van de verschillende sportdisciplines! Wat dat betreft worden we als sportliefhebbers in de watten gelegd deze zomer. Na het EK in Duitsland en de Copa América in de Verenigde Staten kunnen we nu van de talenten genieten tijdens de Olympische Spelen in Frankrijk. Voetbal is natuurlijk maar één van de disciplines tijdens de Olympische Spelen. In totaal zijn er namelijk 32 verschillende sporten. Wij zetten vier redenen op een rijtje wat het belang is van een televisie aankopen vlak voordat het evenement begint.

1. Geniet van adembenemende locaties op tv

Parijs is één van de mooiste steden van Europa en tijdens de Olympische Spelen passeren de verschillende iconische sportlocaties die de stad rijk is de revue. We zullen we de atleten zien hardlopen langs de Eiffeltoren tijdens de marathon. Het merendeel van de sporten vindt echter plaats in het Stade De France, het nationale sportstadion van Frankrijk! De stad kent echter nog meer pareltjes, waar atleten een medaille gaan veroveren. Zo wordt de historische Place de La Concorde omgetoverd tot een arena voor verschillende sportevenementen. Het beroemde plein vormt het decor voor de wat ruigere sporten zoals skateboarden, BMX Freestyle en ja, zelfs breakdancen. Of wat te denken van de Grand Palais. In het monumentale pand met het glazen dak wordt gestreden om het goud in sporten als schermen en taekwondo! Ben je liefhebber van dressuur, dan komen we ook nog het Château de Versailles tegen. Het majestueuze gebouw dat op de UNESO-werelderfgoed lijst staat, vormt het decor voor verschillende paardensporten. Last but not least wordt er in het stadion van Paris Saint Germain, het Parc Des Princes, gestreden om de voetbalmedailles. Dit is nog maar een kleine greep van de mooie locaties die we op tv gaan zien tijdens de Olympische Spelen in Parijs. De lijst is namelijk bijna onuitputtelijk!

2. Volg de prestaties van je favoriete atleten

Ben je geen fan van Parijs of Frankrijk? Dat kan! Dat is echter geen reden om het evenement links te laten liggen. De Olympische Spelen zijn namelijk het evenement bij uitstek om nieuwe talenten te ontdekken of gewoonweg je favoriete sport te volgen. Of je nu fan bent van voetbal, atletiek, zwemmen of één van de andere 30 disciplines, de Spelen brengen de beste atleten ter wereld samen. En we kunnen verklappen, ook dit jaar gaan er weer nieuwe talenten of teams opstaan en zullen er verrassingen zijn!

3. Beleef de spanning en emotie

De Olympische Spelen hebben iets magisch! Het is een evenement met momenten vol vreugde en trots, maar ook één van teleurstellingen. Vier jaar lang hebben de atleten naar dit moment toegewerkt. Nu moet het gebeuren. Er kan echter maar één winnaar zijn! Vreugde en verdriet liggen dichtbij elkaar. Hoe cliché, maar waar. Wanneer je de Olympische Spelen volgt op tv, kun je deze emoties voelen. Tegenwoordig kunnen camera’s, drones en andere technieken deze emoties nog beter vastleggen, waardoor je als toeschouwer nog dichterbij bent en de spanning voelbaar is tijdens een zenuwslopende finale of een beslissende kwalificatiewedstrijd. Samen lachen, samen juichen, het zorgt voor onvergetelijke momenten!

4. Een gezellige tijd met familie en vrienden

We gaven het eerder al aan: de Olympische Spelen verbroedert! Het brengt niet alleen atleten en sporten samen, maar ook de tv kijker, dus ook jou! De Olympische Spelen biedt een mooie gelegenheid om samen te komen met familie of vrienden en het evenement op tv te kijken onder het genot van een hapje en een drankje! Het is net als met het EK, hoe verder een Nederlandse atleten of team komt, hoe meer dit ons samenbrengt!

Kortom: de Olympische Spelen in Parijs beloven een spektakel te worden die je niet mag missen! Of het nu gaat om de mooie locaties, de prestaties van je favoriete team of atleet, de spanning en emotie of de gezellige ervaring met familie en vrienden, zorg ervoor dat je deze week klaar zit om alles te volgen en geen seconde te missen!