VFB Stuttgart voetbalshirts 2022-2023

VFB Stuttgart en kledingsponsor JAKO hebben de nieuwe VFB Stuttgart voetbalshirts 2022-2023 gepresenteerd. In deze tenues speelt de Duitse voetbalclub de Bundesliga en DFB Pokal thuiswedstrijden in de Mercedes-Benz Arena gedurende 2022-2023. VFB Stuttgart eindigde vorig seizoen op de vijftiende plek in de Bundesliga. Ook dit jaar is JAKO verantwoordelijk voor het design en de productie van de VFB Stuttgart voetbalshirts. Het Duitse sportmerk is sinds medio 2018 de kledingsponsor van Stuttgart.

VFB Stuttgart thuisshirt 2022-2023

Het VFB Stuttgart thuisshirt 2022-2023 is een eerbetoon aan de stad. Het voetbalshirt bevat een all-over print van 24 bezienswaardigheden uit Stuttgart. Deze tone-on-tone print bevat afbeeldingen van onder andere de Cannstatter Kanne, de Fernsehturm en het Mercedes-Benz Museum. Op de band aan de onderkant van de mouwen loopt de tone-on-tone print door. De print staat ook op de achterzijde van het tenue. Verder heeft het voetbalshirt het gebruikelijke design. Over de borst bevindt zich een rode band, waarin het logo van hoofdsponsor Mercedes-Benz Bank staat. Het logo van JAKO prijkt op de rechterborst en de linkerborst is uitgerust met de badge van de club. De ster boven het logo verwijst naar de kampioenschappen van 1950, 1952, 1984, 1992 en 2007. Het voetbalshirt bevat verder een ronde hals en kleine opstaande kraag. Op de schouders staan de trademark tekens van JAKO en de linkermouw bevat het logo van subsponsor Mercedes EQ. Het VFB Stuttgart thuistenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje, waarop ook de logo's van JAKO en de club staan. De kousen zijn wit en bevatten net boven het midden een rode band met daarin de initialen van de club: VFB.

VFB Stuttgart uitshirt 2022-2023

Het VFB Stuttgart uitshirt 2022-2023 is geïnspireerd door het voetbalshirt van het seizoen 1997-1998 en 1998-1999. Dit zijn de voetbalshirts waarin spelers als Krassimir Balakov, Fredi Bobi en Frank Verlaat speelden. In deze periode was adidas nog kledingsponsor van ''die Roten.'' Het VFB Stuttgart uitshirt 2022-2023 wordt gekenmerkt door het design van verticale zwarte en rode banen. In deze banen is een all-over print verwerkt met elementen van het logo van de club. Verder bevat het uittenue een polokraag met aan de onderzijde twee rode lijnen en een zwarte lijn. Over de borst loopt een witte baan, waarin het logo van hoofdsponsor Mercedes-Benz Bank prijkt. De logo's van JAKO en de club staan op dezelfde plek als op het thuistenue. Het VFB Stuttgart uittenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje. De kousen zijn overwegend rood en bevatten aan de bovenkant een witte band. Op de kousen staat bovendien weer de initialen van de club.

Tegelijkertijd met het nieuwe thuisshirt presenteerden de club en JAKO ook twee nieuwe keeperstenues. De keepersshirts zijn geïnspireerd door de keeperstenues van de jaren '90 en met name de keepersshirts van het seizoen 1991-1992. Het ene keepersshirt is groen met zwarte accenten. Dit voetbalshirts bevat een zwarte baan over de borst en ook het vlak op de mouwen is zwart. Dit keeperstenue bevat een all-over print van kleine blokken en andere geometrische vormen. Bovendien zijn de keepersshirts uitgerust met een ronde hals. Het andere keepersshirt is een combinatie van oranje en roze en bevat ook zwarte details. Beide keeperstenues hebben hetzelfde template en bevatten aan de binnenkant van de hals een verwijzing naar het seizoen 1991-1992. 

VFB Stuttgart derde wedstrijdshirt 2022-2023

Het nieuwe derde wedstrijdshirt van VFB Stuttgart is gebaseerd op hetzelfde template als het thuis shirt en uit shirt van de Duitse club. Dit in inclusief de gave all-over print van de 24 verschillende bezienswaardigheden uit de stad. Deze print loopt door in de biezen aan de onderkant van de mouwen van het shirt. De basiskleur van het nieuwe tricot is zwart met wit/grijze details. Deze details zijn terug te vinden in de stippen op de mouwen van het shirt, het logo van Jako op de rechterborst en de sponsoruitingen op de linkermouw en de buik van het shirt. Op de buik staat de hoofdsponsor. Mercedes-Benz Bank vervult deze functie al meerdere jaren. Op de linkerborst prijkt het monochrome clubwapen van VFB Stuttgart. Monochroom betekent dat de kleuren van het logo zijn aangepast aan de kleuren van het tenue. Boven dit logo staat een ster. Deze staat voor de kampioenschappen die zijn gevierd door de Duitse club. Het derde wedstrijdtenue is aankomend seizoen volledig zwart. Ook de shorts en de kousen van het tenue zijn zwart van kleur. Ook hierop zijn uitingen van club en kledingsponsor terug te vinden.

Zoals alle JAKO voetbalshirts zijn de VFB Stuttgart voetbalshirts uitgerust met de JAKO Keep Dry technologie. Dit systeem is in de stof van de tenues verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

VFB Stuttgart voetbalshirt kopen

De JAKO VFB Stuttgart voetbalshirts 2022-2023 kun je vanaf juli/augustus bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is € 84,95 en deze voetbalshirts zijn beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. In deze winkels kun je de nieuwe Stuttgart tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Check ook de retro shirts van de Duitse club! 

Bestel je VFB Stuttgart voetbalshirt in deze winkel!

VFB Stuttgart voetbalshirts 2022-2023

VFB Stuttgart uitshirt 2022-2023

VFB Stuttgart thuisshirt 2022-2023

VFB Stuttgart thuisshirt 2022-2023

VFB Stuttgart uitshirt 2022-2023