TSG Hoffenheim lanceert speciaal Afrika voetbalshirt

In de wedstrijd tegen VFL Bochum komend weekend (2 april) draagt TSG Hoffenheim een ander voetbalshirt dan het thuisshirt en uitshirt. De Bundesliga club draagt namelijk eenmalig het zogenaamde Afrika voetbalshirt. Na afloop van de wedstrijd tegen Bochum worden de voetbalshirts die door de spelers gedragen worden geveild en gaan naar een project (Football4Wash) in Oeganda. De laatste jaren focust TSG Hoffenheim zich op de internationale activiteiten in Afrika en ondersteunt de club duurzame ontwikkeling op het continent door middel van verschillende projecten.

De basiskleur van het TSG Hoffenheim Afrika voetbalshirt is donker groen en verder bevat het voetbalshirt grijze en oranje accenten. Het tenue wordt namelijk gekenmerkt door een all-over print van geometrische vormen, geïnspireerd door de Afrikaanse etnische patronen en het motto van het eigen kledingsponsor van de club: Umoja. Dit is een Swahilisch woord dat eenheid betekent. De kleding van ''Umoja'' wordt in Oeganda geproduceerd en ook het katoen van deze kleding wordt verbouwd en geoogst in de regio Kasese in Oeganda. Op het midden van het voetbalshirt prijkt dan ook het Umoja logo in plaats van het logo van hoofdsponsor SAP. Op de borst staan de logo's van de club en kledingsponsor JOMA. Het logo van Hoffenheim op dit voetbalshirt heeft niet de gebruikelijke kleuren, maar betreft een monochroom logo, dat zwart/wit is. In de nek op de achterzijde van het voetbalshirt is de leus van de club verwerkt: ''TSG IST BEWEGUNG.'' Het Afrika tenue van Hoffenheim wordt compleet gemaakt door een voetbalbroekje en kousen in dezelfde kleurencombinatie als het voetbalshirt.

Afrika wordt ook getroffen door de oorlog in Oekraïne. Vorig jaar leverden landen als Oekraïne en Rusland tarwe, maïs, bakolie en andere basismiddelen met een waarde van meer dan 6 miljard euro. De VN vreest dat men dit bij lange na dit jaar niet haalt en anticipeert op een ernstige wereldwijde voedselcrisis. Dit wordt bovendien verergerd door de huidige droogte, mislukte oogsten en de effecten van de opwarming van de aarde. Met dit project probeert Hoffenheim de ontwikkeling in Afrika te ondersteunen. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het special edition voetbalshirt van TSG Hoffenheim, welke alleen dit weekend gedragen wordt door het keurkorps van Sebastien Hoeness. Van het special edition Afrika voetbalshirt zijn slechts 1.000 items geproduceerd. 

Deze voetbalshirts kun je alleen bestellen in de officiële Hoffenheim fanshop! Ben je op zoek naar een ander Hoffenheim voetbalshirt? Bestel deze in TSG Hoffenheim fanshop of deze winkel 

TSG Hoffenheim special edition voetbalshirt

TSG Hoffenheim Afrika voetbalshirt 2022