Tottenham Hotspur 3e shirt 2024-2025 geïnspireerd door ''Seven Sisters''

Het Tottenham Hotspur 3e shirt 2024-2025 is officieel gelanceerd door Nike en de Londense club met het welbekende motto van de club en Nike ‘’Dare To Play’’! Die leus heeft dit jaar ook betrekking op de gedurfde look van het alternatieve uitshirt. Dit design heeft alles te maken met de omgeving van de club, maar daarover straks meer.

In het tenue speelt het team van manager Ange Postecoglou een aantal uitwedstrijden in de Premier League, FA Cup, League Cup en Europa League wedstrijden tijdens het seizoen 2024-2025. Het shirt is namelijk het alternatief voor het Tottenham Hotspur uitshirt 2024-2025. Het shirt wordt ook weer door het vrouwenteam gedragen tijdens de uitwedstrijden.

De iep, dromen en vrouwenvoetbal!

Het Tottenham Hotspur 3e shirt werd door Nike en de club gelanceerd met een speciale lanceringsvideo. In deze video wordt het verhaal verteld van Ava, een jonge vrouwelijke fan die haar droom najaagt om een voetbal- en EA Sports FC contentmaker te worden. Dankzij haar doorzettingsvermogen en de hulp van enkele van haar favoriete spelers kan zij blijven doen wat ze lijk vindt, zelfs als het even moeilijk is. In de video zijn er optredens van Bethany England, Drew Spence, Amanda Nilden, Destiny Udogo en steunbetuigingen van enkele bekende Spurs supporters, zoals Formz, DJ Jess Iszatt, Danny Aarns en Billy Wingrove.

Wanneer we het najagen van dromen betrekken op het design van Tottenham Hotspur 3e shirt 2024-2025 kunnen we dat alleen maar bevestigen. Het shirt heeft een futuristisch design en een opvallende kleur. De inspiratiebron voor deze combinatie is niet persé futuristisch, maar juist meer retro. De all-over print op het tenue is namelijk geïnspireerd door het verhaal van de ‘’Seven Sisters’’. Dit is de benaming voor een ring van zeven iepenbomen in Zuid Tottenham, die in de jaren 1300 werden geplant door zeven zussen uit een lokale familie en al jarenlang de inwoners van Tottenham boeien. Het verwijst daarmee ook naar de erfgoed van de club in London N17, het postcodegebied van de wijk.

De kraag van het shirt is geheel in lijn van het thema van het shirt. Dit betreft namelijk een combinatie tussen een v-hals en retro polokraag, maar dan met een vooruitstrevend karakter. Deze kraag zagen we eerder al terug in verschillende Euro 2024 voetbalshirts en is groen. De binnenkant van de kraag bevat een graphic van een iep met daarin de initialen van de club: THFC. Dit is niet het enige detail. Het logo van Nike op de rechterborst betreft een dubbele swoosh en is een kwartslag gedraaid. Alle 3e shirts van Nike hebben dit seizoen een verticale swoosh als onderdeel van de campagne ‘’Together We Rise’’, waarin aandacht wordt besteed aan de groeiende populariteit van het vrouwenvoetbal. De linkerborst is uiteraard uitgerust met het clublogo. Dit logo is verwerkt in een schild, verwijzend naar het clublogo in de jaren ’60. Hoofdsponsor AIA versiert het midden van het shirt en de band aan de onderkant van de mouwen is een combinatie van groen, turquoise en geel.

Het Tottenham Hotspur 3e tenue 2024-2025 wordt compleet gemaakt door een voetbalbroekje met hetzelfde patroon als op het shirt. Op het short staan bovendien de logo’s van Nike en de club in dezelfde stijl als op de borst van het shirt. De sokken zijn volledig groen.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit en Nike Dri Fit ADV. De replica Tottenham Hotspur 3e shirts bevatten de Nike Dri Fit technologie en de authentic versie (de versie die de spelers en speelsters dragen) de Nike Dri Fit ADV technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic tenues hebben een andere structuur. Deze zogenaamde knit structuur bevat extra ventilatiezones.
  • Bovendien zijn deze tenues iets lichter en is het metaprisma effect in deze tenues verwerkt. Dit is een nieuw concept van Nike, waarbij de traditionele kleuren met licht en beweging worden versterkt, waardoor er een dynamische uitstraling ontstaat.
  • De logo’s van Tottenham Hotspur en Nike op deze tenues betreffen Liteflex logo’s. Dit zijn logo’s gemaakt van gerecycled materiaal met een ventilerend effect.
  • Pasvorm: Replica – Normaal, Authentic – SlimFit

Tottenham Hotspur 3e shirt bestellen

Het groene Nike Tottenham Hotspur 3e shirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het shirt € 99,95 en voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164, 176) € 79,95. De shorts zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 19,95. In deze winkels kun je de tenues ook weer laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële Premier League bedrukking gebruikt!

Tottenham Hotspur 3e shirt 2024-2025 geïnspireerd door ''Seven Sisters''
Tottenham Hotspur 3e shirt 2024-2025 geïnspireerd door ''Seven Sisters''
Tottenham Hotspur 3e shirt 2024-2025 geïnspireerd door ''Seven Sisters''
Tottenham Hotspur 3e shirt 2024-2025 geïnspireerd door ''Seven Sisters''
Tottenham Hotspur 3e shirt 2024-2025 geïnspireerd door ''Seven Sisters''
Tottenham Hotspur 3e shirt 2024-2025 geïnspireerd door ''Seven Sisters''
Tottenham Hotspur 3e shirt 2024-2025 geïnspireerd door ''Seven Sisters''