Torino voetbalshirt 115 jarig bestaan

De Italiaanse voetbalclub Torino en kledingsponsor JOMA hebben vandaag een speciaal tenue ter ere van het 155 jarig bestaan van ''Granata'' gepresenteerd. De club uit Turijn werd op 3 december 1906 opgericht en bestaat deze week dus precies 115 jaar. Het tenue ter ere van het jubileum van de Italiaanse club wordt eenmalig gedragen in de wedstrijd tegen Empoli op 2 december 2021 in het Stadio Grande Torino, de thuishaven van de club.

Het Torino tenue ter ere van het 115 jarig jubileum heeft een traditioneel design, geïnspireerd door de eerste voetbalshirts van de club in 1906. Het tenue is overwegend bordeaux rood met een V-hals en gevouwen retro kraag. Op de voorzijde van he tenue staan de logo's van alle sponsors en de club. Op de rechterborst bevinden zich het logo van JOMA en Beretta en op het midden van het tenue staat sponsor SUZUKI. De linkerborst is voorzien van het clublogo van Torino FC. Onder dit logo staat de oprichtingsdatum: 3 Decembre 1906. De details bevinden zich vooral aan de binnenkant van de kraag. Hier bevindt zich een geborduurd label met alle prijzen die de club gewonnen heeft tot nu toe. Het label bevat zeven Scudetto's, welke verwijzen naar de kampioenschappen van de club in 1928, 1943, 1946, 1947, 1948, 1949 en 1976. Onder de Scudetto's staat het Coppa Italia logo vijf keer en deze verwijzen naar het vijf keer winnen van de Italiaanse beker in 1936, 1943, 1968, 1971 en 1993. Het label bevat ook de tekst: ''115 Anni Di Storia E Passione'' (115 jaar, het verhaal van passie). Ook in de nek op de achterzijde van het tenue is een tekst geborduurd: ''Foot Ball Club Torino – La Nostra Storia É Lenggenda'' (Torino FC – Onze geschiedenis is legendarisch). Het tenue wordt gecompleteerd door een bordeaux rood voetbalbroekje en bordeaux rode kousen met aan de bovenkant twee witte banen.

Ook de keepers van Torino FC dragen deze week een speciaal keepersshirt ter ere van het 115 jarig bestaan. Dit keeperstenue is zwart en bevat een bordeaux rode ronde hals met gevouwen kraag. Dit tenue bevat verder dezelfde details als het thuistenue. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de speciale Torino FC collectie ter ere van het 115 jarig bestaan, welke alleen deze week gedragen worden door spelers als Belotti, Brekalo, Bremer, Praet, Pobega, Singo, Sanabria, Pjaca, Zima, Verdi en nog meer spelers. Check ook de andere Torino voetbalshirts 2021-2022.

Deze special edition Torino voetbalshirts kun je helaas alleen in de officiële Torino clubshop bestellen. Ben je op zoek naar andere Torino tenues? Check het dan in deze Torino fanshop of deze WINKEL

Torino voetbalshirt 115 jarig bestaan detail