Seattle Sounders thuisshirt 2019 - Zulily nieuwe hoofdsponsor

De Amerikaanse Major League Soccer club Seattle Sounders heeft vandaag een nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd. Online retailer Zulily, ook gevestigd in Seattle, wordt vanaf dit seizoen de nieuwe hoofdsponsor van The Sounders. Beide partijen tekenden een langjarig contract. Dit betekent bovendien dat Seattle Sounders afscheid heeft genomen van Xbox als hoofdsponsor. Het logo van Xbox stond sinds de toetreding van Seattle Sounders tot de MLS in 2009 op de teneus van de club, die in 2016 nog kampioen werd. Aan het design van het thuisshirt is niks veranderd, behalve dan het logo van de sponsor! Toch is het waard om het nieuwe tenue te bespreken!

Seattle Sounders thuis shirt en tenue 2019

Het Seattle Sounders thuisshirt voor 2019 heeft net als vorig seizoen een all-over camouflage print. Het shirt is verder geheel groen met blauwe details en de blauwe accenten zijn te vinden in de drie strepen van adidas op de schouders, de bies aan de onderkant van de mouwen en in de adidas EQT v-collar van het shirt. Adidas is ook dit seizoen weer verantwoordelijk voor alle tenues van Major League Soccer Clubs, dus ook dit seizoen. Het performance logo van het sportmerk prijkt op de rechter borst en de andere borst bevat het logo van de club die haar thuiswedstrijden speelt in Century Link Field. Op de mouwen van het tenue prijken de officiële MLS badges. Deze zijn in stijl van de clubkleuren van Seattle Sounders. Zulily staat met haar sierlijke logo op het midden van de tenues. Van Adrian Hanauer, eigenaar van de club, hebben we nog een korte reactie over de sponsordeal met de nieuwe shirtsponsor: ‘’De zoektocht naar een nieuwe sponsor is heel grondig doorlopen. Daarbij hebben wij ook ons voetbalshirt in acht genomen. Met Zulily hebben we een fantastische sponsor binnen gehaald. De onderneming is ook gevestigd in Seattle en investeert niet alleen in onze community, maar ook in de groei van sport in de regio.’’

Het tenue van Seattle Sounders wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten groene adidas strepen. De kousen hebben ook deze combinatie. Het keepersshirt van Seattle Sounders is ook hetzelfde als vorig seizoen. Dit shirt is rood met dezelfde all-over camouflage print en witte adidas strepen aan de zijkanten. Binnenkort lanceren adidas en de club ook een nieuw uitshirt. Volgens de geruchten wordt deze zwart/roze. Zulily staat overigens vanaf nu ook op de voetbalshirts van de vrouwentak van de Amerikaanse club. 

Helaas is het ook anno 2019 nog vrij lastig om MLS voetbalshirts in Nederland te bestellen. Ben je op zoek naar andere tenues voor 2019? Check het exclusief in deze winkel!