Saudi Arabië voetbalshirts 2022-2023

De nationale voetbalbond van Saoedi-Arabië en kledingsponsor Nike hebben de nieuwe Saudi Arabië voetbalshirts 2022-2023 gepresenteerd. In deze voetbalshirt speelt het nationale voetbalelftal de WK 2022 wedstrijden en overige interlands in de periode 2022-2023. Het team van bondscoach Hervé Renard speelt tijdens het WK in Qatar in poule C tegen Argentinië, Polen en Mexico. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Saoedi-Arabië voetbalshirts. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds medio 2011.

Saudi Arabië thuisshirt 2022-2023

Het Saoedi-Arabië thuisshirt 2022-2023 is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de all-over print van palmbladeren, geïnspireerd door de print op de uitshirts van voorgaande seizoenen. Het Saudi-Arabië thuisshirt bevat verder een groene ronde hals en ook de swoosh van Nike op de rechterborst is groen. De linkerborst bevat het logo van de voetbalbond van het land, de Saudi Arabian Football Federation (SAFF). Dit logo wordt gekenmerkt door een valk (in het Arabisch: saqr) en is ook een meertalige verwijzing naar het woord voetbal. In de nek op de achterzijde van het voetbalshirt prijkt een graphic van een palmboom. Het Saudi-Arabië thuistenue wordt compleet gemaakt door een groen voetbalbroekje en witte kousen.

Saudi Arabië uitshirt 2022-2023

Het Saoedi-Arabië uitshirt 2022-2023 bevat ook een all-over print. Dit voetbalshirt is groen en bevat een ton-sur-ton patroon over het gehele voetbalshirt. De geometrische vormen op dit voetbalshirt roepen een gevoel van snelheid en durf op. Ook dit voetbalshirt bevat een groene ronde hals en de logo's van de voetbalbond en Nike staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Het uittenue wordt gecompleteerd door een groen voetbalbroekje en groene kousen.

Zoals alle Nike voetbalshirts zijn de Saudi Arabië voetbalshirts uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Nike. De authentic voetbalshirts zijn uitgerust met de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof (100% polyester) verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts (de spelersversie) valt iets meer getailleerd, bevat extra ventilatiezones en is lichter.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Saoedi-Arabië WK 2022 voetbalshirts, welke vanaf nu tot begin 2024 gedragen worden door spelers als Al-Dawsari, Al-Faraj, Al-Buraikan, Al-Muwallad en nog meer spelers.

Saudi-Arabië voetbalshirt bestellen

De Nike Saoedi-Arabië voetbalshirts 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) zijn de voetbalshirts € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. In deze winkels kun je de tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!