Parma X Buffon keepersshirt 1995-2021

Parma Calcio 1913 en kledingsponsor Errea hebben vandaag een speciaal keepersshirt ter ere van keeper Gianluigi Buffon gelanceerd. In november 1995 maakte ''Gigi'' als zeventienjarige zijn debuut voor Parma en afgelopen zomer keerde hij na 26 jaar weer terug op het vertrouwde nest. Buffon is inmiddels de 43 gepasseerd. Weinig voetballers doen het na om zo lang op het hoogste niveau te acteren. Reden voor een feestje, zo zullen Parma en Errea gedacht hebben, in de vorm van een special edition keeperstenue. Dit tenue wordt door Buffon gedragen in de wedstrijd tegen Cosenza op zondag 21 november 2021.

Het design van het keeperstenue is natuurlijk ook geïnspireerd door het allereerste keepersshirt die Buffon bij Parma droeg tijdens zijn debuutwedstrijd tegen AC Milan op 19 november 1995, welke in een 0-0 gelijkspel eindigde. In 1995 was overigens Puma nog de kledingsponsor van Parma. De bovenkant van het keepersshirt is wit en dit loopt naar de onderkant over in het rood middels een gepixeld design van kleine rode blokjes. De mouwen zijn een combinatie van zwart, wit, blauw en rood en bevatten over de lengte van de mouwen een design van rode en witte golven. Een groot deel van de zijkanten van het tenue is zwart en hetzelfde geldt voor de ronde hals en de gevouwen kraag. Ook de band aan de onderzijde van de mouwen is zwart. De linkerborst bevat de badge van Parma Calcio en op het midden van de borst staat het logo van kledingsponsor Errea. Op de voorzijde van het tenue staan ook de logo's van Gravity Sport en Cetilar. De achterzijde van het tenue bevat het logo van EGO Airways en natuurlijk staan ook de naam en het nummer van Buffon op de achterzijde van het special edition keeperstenue. Dit seizoen draagt Buffon nummer 1 op het tenue, maar tijdens zijn debuut was dat nummer 12. De binnenkant van de hals bevat nog een detail. Hierin zijn de jaartallen ''1995-2001'' verwerkt. Het tenue wordt door de Italiaanse Serie B club geleverd in een luxe cadeaubox, welke ook een gesigneerde foto van Buffon in zijn debuutshirt bevat. Check hieronder nog meer afbeeldingen van dit iconische Buffon Parma keepersshirt 1995-2021!

Helaas kun je dit tenue alleen bestellen in de officiële fanshop van Parma. Ben je op zoek naar andere Parma voetbalshirts? Check het in deze SHOP of deze winkel!

Buffon Parma 1995-2021 keeperstenue