Nike lanceert re-issue van Brazilië voetbalshirt 1998

Nike en de Braziliaanse voetbalbond hebben een re-issue van het Brazilië WK 1998 voetbalshirts gelanceerd! Dit betreft het voetbalshirt waarin ‘’A Seleção’’ met sterren als Ronaldo, Leonardo, Dunga, Rivaldo, Roberto Carlos, Aldair, Cafu, Bebeto, César Sampaio em Junior Baiano de WK finale speelde in het Stade de France in Saint Denis tegen gastland Frankrijk. ‘’Les Bleus’’ won deze wedstrijd met 3-0 door doelpunten van Petit & Zidane. Desalniettemin koesteren de Brazilianen warme herinneringen aan het shirt! Het was namelijk ook één van de eerste Brazilië shirts die door Nike geproduceerd werden. Meer dan 25 jaar na dato is het voetbalshirt weer back in business, voorzien van de nieuwste technologieën!

De re-issue van het Brazilië WK 1998 voetbalshirt heeft hetzelfde design als het shirt van destijds! Uiteraard is het shirt geel met groene accenten. De groene accenten komen terug in stitching op de schouders, in de ronde hals en de band aan de onderkant van de mouwen. Zowel de band aan de onderkant van de mouwen de ronde hals bevatten een dunne gele lijn. De swoosh van Nike op de rechterborst is groen met een blauwe uitlijning en de linkerborst bevat het logo van de Braziliaanse voetbalbond, de Confederação Brasileira de Futebol (CBF). De oplettende kijker ziet vier groene sterren boven het logo van de voetbalbond staan. Dit klopt! In 1998 had het nationale elftal vier wereldbekers op haar naam geschreven: 1958, 1962, 1970 en 1994. In 2002 werd daar een vijfde wereldtitel aan toegevoegd en sindsdien staan er vijf sterren boven het logo van de CBF. Op de re-issue van het Brazilië WK 1998 voetbalshirt prijkt ook nummer 9 als borstnummer op het midden van de borst en op de achterkant de officiële bedrukking van Ronaldo (9). Dit is een ode aan Ronaldo (Luís Nazário de Lima), destijds de absolute ster van het nationale team. Een subtiel detail bevindt zich nog aan de linker zijkant van het tenue. Hier is een label van de Braziliaanse vlag bevestigd.

De Nike Brazilië 1998 re-issue collectie bevat niet alleen een voetbalshirt, maar ook een replica van het trainingsjack van destijds. Dit trainingsjack is wit met aan de zijkanten een blauwe band en op de schouders een blauwe taping. Het trainingsjack heeft het kenmerkende N98 template. Dit template werd door Nike in 1998 gelanceerd en wordt gekenmerkt door de hoge hals en dus de taping op de schouders. Uiteraard prijken op de borst van het trainingsjack ook de logo’s van de voetbalbond en Nike.

Het Nike Brazilië WK 1998 voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels! Het voetbalshirt heeft een prijs van € 150,- en het trainingsjack is € 90,-! 

Nike lanceert re-issue van Brazilië voetbalshirt 1998
Nike lanceert re-issue van Brazilië voetbalshirt 1998