Nike kledingsponsor Uruguay tijdens Copa América 2024

De zoektocht van de voetbalbond van Uruguay naar een nieuwe kledingsponsor is (voorlopig) voorbij! De AUF (Asociación Uruguaya de Fútbol) maakte gisteren bekend dat Nike deze zomer de Copa América voetbalshirts produceert. Door de beëindiging van het contract met Puma eind 2023 was de voetbalbond naarstig op zoek naar een nieuwe kledingsponsor.

Het Duitse sportmerk verzorgde sinds 2006 de tenues van het nationale elftal. De afgelopen maanden had het nationale voetbalelftal zelfs helemaal geen kledingsponsor, dus besloot de voetbalbond de tenues zelf in productie te nemen en lanceerde het onder andere een speciaal voetbalshirt ter ere van het winnen van de Olympische Spelen in 1924

In maart organiseerde de voetbalbond een commerciële tender, waarbij verschillende sportmerken de mogelijkheden hadden om een bieding te doen. Volgens verschillende bronnen leek adidas het beste aanbod gedaan te hebben, maar dit blijkt nu dus niet het geval. Nike is dus in ieder geval deze zomer verantwoordelijk voor de aankleding van het nationale elftal. De voetbalbond van Uruguay maakte niet bekend voor welke periode het contract is getekend met Nike. Dit kan dus ook alleen een korte periode tijdens de Copa América betreffen. Wordt vervolgd dus! Tijdens de Copá America, dat plaatsvindt in de Verenigde Staten, speelt ''La Celeste'' tegen thuisland Verenigde Staten, Panama en Bolivia.

Inmiddels zijn er vrijwel nergens meer officiële Uruguay voetbalshirts beschikbaar! Ben je toch op zoek naar andere merchandising om het nationale voetbalelftal mee aan te moedigen? Check het dan in de onderstaande winkels.

Nike kledingsponsor Uruguay tijdens Copa América 2024