Dit is het N.E.C. Nijmegen bekerfinale voetbalshirt 2024

Voor de vijfde keer in de historie staat N.E.C. in de finale van de KNVB Beker! Opnieuw zetten de Nijmegenaren alles op alles om voor het eerst in de historie de felbegeerde beker te winnen. Onderdeel van het strijdplan is een special edition voetbalshirt, dat vandaag door de club en kledingsponsor Robey Sportswear gelanceerd wordt. In dit voetbalshirt speelt de club van trainer Rogier Meijer exclusief tijdens de bekerfinale in de Kuip tegen Feyenoord op 21 april!

Het N.E.C. Nijmegen bekerfinale 2024 voetbalshirt is een eerbetoon aan de supporters van de club, die ook tijdens deze bekercampagne weer met man en macht achter hun club staan! Het voetbalshirt is namelijk een knipoog naar de verschillende sfeeracties van de fans van de Eredivisionist. Het special edition shirt is zwart en bevat een all-over confettiprint in de clubkleuren van N.E.C. De confettiprint is namelijk rood/groen. Deze kleurencombinatie komt ook terug in de ronde hals en de band aan de onderkant van de mouwen. Dit is niet het enige detail van het voetbalshirt. Het voetbalshirt bevat namelijk ook twee zinnen uit het lied ''Dans je de hele nacht met mij'' van Ronnie Ruysdael, het lied dat door de club omgedoopt is tot bekerlied en door de supporters met verve werd gezongen tijdens de bekerwedstrijden. De binnenkant van de hals is uitgerust met de tekst ''Die droom van jou is niet zo slecht'', terwijl op de achterkant de tekst ''Ja die droom van jou en mij is echt'' staat. Op het midden van de borst zijn de details van de bekerfinale verwerkt: BEKERFINALE - FEYENOORD - NEC - 21 APRIL 2024. Alle sponsorlogo's op het tenue zijn zilver. Ook dit heeft een betekenis. De kleur is namelijk een verwijzing naar de dennenappel, de beker die de winnaar van de beker na de wedstrijd krijgt uitgereikt.

De rechterborst en de mouwen zijn uitgerust met het logo van Robey en op het midden van het shirt staat hoofdsponsor Klok Groep. Op de achterzijde staat het logo van subsponsor NASWERKT. Op de linkerborst prijkt het clublogo en ook dit voetbalshirt bevat natuur het klavertje vier van Robey Sportswear, voor een extra beetje geluk, wat N.E.C. hoe dan ook nodig zal hebben in een kolkende Kuip. Het tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en witte sokken met op het midden een band in de clubkleuren: zwart/groen/rood.

Voorafgaand aan de wedstrijd dragen de spelers van N.E.C. een speciaal warming-up shirt. Op dit shirt staat in de clubkleuren de tekst van het nummer ''Dans je de hele nacht met mij.''!
De special edition N.E.C. Nijmegen bekerfinale voetbalshirts worden dus eenmalig gedragen tijdens de finale tegen Feyenoord. Tijdens de andere wedstrijden draagt de club de andere N.E.C. Nijmegen voetbalshirts 2023-2024.

De special edition collectie kun je vanaf 13 april bestellen in de officiële fanshop van de club!

Dit is het N.E.C. Nijmegen bekerfinale voetbalshirt 2024
Dit is het N.E.C. Nijmegen bekerfinale voetbalshirt 2024
Dit is het N.E.C. Nijmegen bekerfinale voetbalshirt 2024
Dit is het N.E.C. Nijmegen bekerfinale voetbalshirt 2024
Dit is het N.E.C. Nijmegen bekerfinale voetbalshirt 2024