Manchester City uitshirt 2024-2025 uitgelekt

Het nieuwe Manchester City uitshirt 2024-2025 is vandaag uitgelekt! Of dit ook echt het nieuwe uittenue van ‘’CITY’’ wordt, dan speelt het team van manager Pep Guardiola in dit tenue de uitwedstrijden in de Champions League, Premier League, FA Cup en League Cup uitwedstrijden volgend seizoen. Of dit ook echt het nieuwe tenue wordt, weten we pas in juni of juli! Dan wordt het shirt officieel gelanceerd door kledingsponsor PUMA en de Engelse topclub!

Geïnspireerd door het uitshirt van 1998-1999?

Het Manchester City uitshirt 2024-2025 is bijna een exacte kopie van het uitshirt van het seizoen 1998-1999, het uitshirt van 25 jaar geleden. Het seizoen 1998-1999 was een memorabel seizoen. In dit seizoen speelde City op het derde niveau van Engeland (de Second Division) en eindigde als derde, waardoor het play-offs ging spelen voor promotie naar de First Division. In de halve finale van de play-offs speelde Manchester City tegen Wigan Athletic. De heenwedstrijd eindigde in 1-1 en de terugwedstrijd op Maine Road in Manchester won Manchester City met 1-0 door een doelpunt van Goater. In de finale nam Manchester City het in het Wembley Stadium op tegen Gillingham.  Nog steeds staat deze wedstrijd bekend als één van de meest legendarische wedstrijden in het Engelse voetbal. Pas laat in de wedstrijd (minuut 81 en 87) kwam Gillingham op 2-0 voorsprong. Alles leek erop dat Gillingham de play-offs zou winnen. Een deel van de aanhang van Manchester City verliet het stadion al voordat Horlock in de negentigste minuut uit de rebound scoorde. Het kon nog! En dat bleek! In de laatste minuut van de blessuretijd scoorde Goater de 2-2, waardoor men ging verlengen. Hierin werd niet gescoord en dus moesten strafschoppen de uitkomst bieden. City won de strafschoppenserie met 3-1, waardoor het promoveerde!

In de finale van de play-offs speelde Manchester City in het legendarische uishirt van dat seizoen. Het was het seizoen waarin Kappa nog kledingsponsor was en Brother hoofdsponsor. We zeiden het all; het nieuwe uitshirt lijkt bijna een exacte kopie van het shirt van 25 jaar geleden, afgezien van de sponsorlogo’s. Het Manchester City uitshirt 2024-2025 wordt namelijk gekenmerkt door de verticale navy blauwe en gele banen, die geflankeerd worden door dunnere blauwe banen. Deze kleuren komen ook weer terug in de klassieke polokraag. De kraag is donkerblauw met een dunne fel gele en blauwe rand. De twin tipped look is ook te vinden in de band aan de onderkant van de mouwen. Alle sponsorlogo’s op het tenue zijn wit. De rechterborst en de mouwen zijn uitgerust met het logo van Puma, op het midden van het shirt staat sponsor Etihad Airways en de linkermouw het logo van subsponsor OKX. Op de linkerborst prijkt het clublogo. Het tenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauwe voetbalbroekje met aan de onderkant een fel gele en lichtblauwe band. Op de shorts staan ook de logo’s van de club en Puma. De sokken zijn fel geel met aan de bovenkant een navy blauwe en lichtblauwe rand.

Of dit ook echt het nieuwe Manchester City uitshirt 2024-2025 wordt, weten we binnen een aantal weken. Tot die tijd spelen ‘’The Citizens’’ de uitwedstrijden in het Manchester City uitshirt 2023-2024.

Manchester City uitshirt bestellen

Het Puma Manchester City uitshirt 2024-2025 kun je pas vanaf de officiële lancering bestellen. De prijzen zijn hetzelfde als afgelopen seizoen. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het replica voetbalshirt € 94,95 en de authentic versie € 149,95. Voor kinderen is het shirt € 74,95. In deze winkels kun je de tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen!

Manchester City uitshirt 2024-2025 uitgelekt
Manchester City uitshirt 2024-2025 uitgelekt