Mali voetbalshirts 2022-2023

Het Afrikaanse sportmerk Airness en de Malische voetbalbond hebben dit weekend de nieuwe Mali voetbalshirt 2022-2023 gepresenteerd. In deze tenues speelt het elftal van bondscoach Mohamed Magassouba de Afrika Cup 2022 wedstrijden en overige interlands in de periode 2022-2023. De Afrika Cup vindt in januari en februari 2022 plaats in Kameroen en Mali neemt het in poule F  op tegen Tunesië, Mauritanië en Gambia.

Mali thuishirt 2022-2023

De nieuwe Mali voetbalshirts hebben weer een opvallend design. Het Mali thuisshirt 2022-2023 is overwegend groen en wordt gekenmerkt door de graphic print van een adelaar op het midden van de borst. De bijnaam van het Malische voetbalelftal is dan ook ‘’Les Aigles.’’ De vleugels van de adelaar zijn geel en rood en lopen in golven over de mouwen. Geel en rood zijn de andere kleuren van de nationale vlag. Verder bevat het tenue ook nog dunnere gele golven, waartussen een graphic print van speciale symbolen zijn verwerkt. Deze symbolen zijn geïnspireerd door de nationale klederdracht. Op de rechterborst prijkt het logo van Airness en de andere borst bevat de badge van de Malinese voetbalbond, de Fédération Malienne de Football (FMF). Het thuisshirt bevat verder een subtiele v-hals. Het tenue wordt gecompleteerd door een groen voetbalbroekje en groene kousen met gele en rode accenten.

Mali uitshirt 2022-2023

Het Mali uitshirt 2022-2023 is wit en heeft hetzelfde template als het thuistenue. De adelaar op de borst is groen en vanuit de adelaar komen groen, gele en rode golven. In het groene gedeelte op de bovenkant van het tenue prijkt dezelfde graphic print als op het thuisshirt. Ook dit tenue bevat een v-hals en de logo’s van Airness en de voetbalbond staan op dezelfde plek als op het thuistenue. Het broekje en de kousen van dit tenue zijn wit met groene en rode accenten. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Airness Mali voetbalshirts 2022-2023, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Adama, Bissouma, Marega, Haidara, Koné en nog meer spelers.

Helaas kun je de Mali voetbalshirts 2022-2023 momenteel nog nergens bestellen. Wil je het nationale team aanmoedigen met een t-shirt? Check het in deze fanshop! 

Mali voetbalshirts 2022-2023