Liverpool thuisshirt 2023-2024

Het nieuwe Liverpool FC thuisshirt 2023-2024 is vandaag officieel gepresenteerd door de Engelse voetbalclub en kledingsponsor Nike. Opnieuw is het tenue geïnspireerd door een voetbalshirt uit de meest succesvolle periode van ''The Reds'', maar daarover straks meer. In dit nieuwe tenue speelt het team van manager Jürgen Klopp de Premier League, FA Cup, League Cup en Europese thuiswedstrijden op Anfield Road gedurende het seizoen 2023-2024. Het tenue wordt ook door Liverpool Womens FC (het vrouwenteam) gedragen dit seizoen. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Liverpool voetbalshirts. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2020 de kledingsponsor van de club van manager Liverpool FC. Standard Chartered is sinds 2010 de shirtsponsor van de club.

Inspiratie

Het nieuwe Nike Liverpool thuisshirt 2023-2024 is geïnspireerd door het voetbalshirt van exact 50 jaar geleden, namelijk het voetbalshirt van het seizoen 1973-1974. Dit was het laatste seizoen waarin Bill Shankly de manager was van ''The Reds''. De Schot was in de periode 1959 tot 1974 trainer van de club en won met de club maar liefst tien prijzen. In zijn laatste seizoen als manager lag Liverpool beslag op de FA Cup. Op Wembley versloeg het team van Shankly Newcastle United met 3-0 door doelpunten van Keegan (twee keer) en Heighway. Andere sterspelers van dit elftal waren Ian Callaghan en Ray Clemence. Het nieuwe tenue is niet alleen een eerbetoon aan het voetbalshirt van de jaren '70, maar ook aan de kledingstijl van de jaren '70. Op de foto's en video's van de lancering van het nieuwe tenue zien we de spelers van de club dan ook in een iconische jaren '70 retro stijl!

Design

Het Liverpool thuisshirt 2023-2024 heeft een vrij eenvoudig jaren '70 design. Het meest kenmerkende aan het nieuwe thuistenue is de brede, ronde, witte hals en de brede, witte band aan de onderkant van de mouwen. Verder is het voetbalshirt volledig rood en heeft het alle kenmerken van het nieuwe Nike Strike template. Dit betekent dat er zich een ronding bevindt onder de ronde hals. De achterkant van het voetbalshirt bevat opnieuw de twee vlammen met het getal 97, refererend aan de fans die bij het Hillsborough drama in 1989 zijn omgekomen. Alle logo's staan op de gebruikelijke plekken. De rechterborst bevat de swoosh van Nike in het wit en de andere borst bevat de iconische Liverbird met de initialen van de club (L.F.C.). Hoofdsponsor Standard Chartered staat op het midden van het voetbalshirt en de linkermouw bevat het logo van Expedia. Het Liverpool thuistenue wordt ook dit seizoen weer gecompleteerd door een volledig rood voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de club en Nike staan. De kousen zijn ook volledig rood en bevatten op het midden een witte swoosh met de initialen van de Engelse voetbalclub: LFC.

Liverpool aanvoerder Henderson is in ieder geval enthousiast over het neiuwe tenue: ''Het nieuwe thuisshirt is een klassieker. De inspiratie achter het design voelt iconisch en benadrukt de historie van deze fantastische club. We kijken ernaar uit dit voetbalshirt voor het eerst te dragen tijdens de wedstrijd tegen Aston Villa op 20 mei.'' Ook Taylor Hinds, vice captain van het vrouwenteam, reageert enthousiast: ''We zijn altijd trots om het Liverpool voetbalshirt te dragen. Het is altijd spannend om het nieuwe design te zien en wanneer het voetbalshirt een link heeft met de historie van deze club maakt dat het nog specialer. We hebben zin om het nieuwe voetbalshirt komend seizoen te dragen.''

Extra informatie Liverpool voetbalshirts 2023-2024

  • Materiaal: 100% polyester. De voetbalshirts zijn onderdeel van het Nike Move Better programma. Dit betekent dat de voetbalshirts zijn vervaardigd uit gerecycled petflessen.
  • Technologieën: De Liverpool voetbalshirts zijn uitgerust met de nieuwste technologieën van Nike. De authentic voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) vallen meer getailleerd, bevatten een extra knit materiaal op strategische plekken voor een nog betere ventilatie en zijn lichter.
  • Pasvorm: Slim Fit (Authentic) / Normaal (Replica)

Liverpool voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Nike Liverpool thuisshirt kun je vanaf nu  bestellen in de onderstaande winkels. In vergelijking met vorig seizoen zijn de prijzen van de voetbalshirts omhoog gegaan.

  • Replica volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL): € 94,95
  • Replica kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176): € 74,95
  • Authentic voetbalshirt (maten S, M, L, XL, XXL): € 149,95
  • Voetbalbroekjes: Vanaf € 39,95
  • Kousen: Vanaf € 19,95

In deze winkels kun je de Liverpool voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Premier League bedrukking gebruikt. Dit is dezelfde bedrukking als de spelers van Liverpool op het tenue dragen tijdens de competitiewedstrijden.