Le Coq Sportif nieuwe kledingsponsor Kameroen vanaf 2019

Het was al even bekend dat de voetbalbond van Kameroen en Puma het contract niet meer zouden verlengen. Vandaag heeft de Kameroense voetbalbond middels een officieel statement naar buiten gebracht dat het Franse sportmerk Le Coq Sportif per direct de nieuwe tenues van het nationale elftal en alle andere vertegenwoordigende elftallen van het land gaat verzorgen. Dit betekent dat Kameroen tijdens de Afrika Cup deze zomer al in voetbalshirts van Le Coq Sportif speelt. Het keurkorps van Clarence Seedorf neemt het in het toernooi in Egypte onder andere op tegen Ghana, Benin en Guinee-Bissau.

Le Coq Sportif is overigens geen onbekende voor Kameroen. Het Franse sportmerk verzorgde ook al in de periode 1982-1987 de tenues van het nationale elftal. Er zijn verder geen nadere mededelingen gedaan over de duur van de deal en welk bedrag er met de overeenkomst is gemoeid. Le Coq Sportif is momenteel ook kledingsponsor van clubs als AS Saint Etienne en Fiorentina. Puma verzorgde sinds 1997 de tenues van de ''ontembare leeuwen'', maar kon het met de Fédération Camerounaise de Football (FCF) niet eens worden over de verlenging van het contract. Beide partijen hebben overigens wel een rijke geschiedenis als het gaat om spectaculaire en aparte voetbalshirts. Daar schreven we al eerder een artikel over.

We verwachten dat de nieuwe Kameroen voetbalshirts voor de Afrika Cup en de periode 2019-2021 binnenkort gelanceerd worden door Le Coq Sportif en de voetbalbond. Dan hebben we weer nieuws. Check hieronder ook nog alle kledingsponsoren, die het Kameroense voetbalelftal in het verleden heeft gehad. 

Wil je een voetbalshirt of t-shirt van Kameroen bestellen? Check het dan exclusief in deze SHOP! Directe levering!

 Kledingsponsoren Kameroen

Periode Merk
1982-1987 Le Coq Sportif
1988-1993 adidas
1993-1995 Mitre
1995-1996 Lotto
1998-2018 Puma
2019 -  Le Coq Sportif