Italië rugby shirts 2019-2020

Macron heeft deze week de Italië rugby shirts voor 2019-2020 gelanceerd! Waar Puma de tenues van het nationale voetbalelftal van Italië verzorgt, is het Italiaanse sportmerk Macron verantwoordelijk voor de tenues van het rugbyteam van Italië. In Italië verzorgt het merk bovendien de tenues van voetbalclubs Lazio Roma en Bologna. De vraag reist nu: Welk merk maakt mooiere Italië shirts. Daar mogen jullie zelf over oordelen! De nieuwe rugby shirts worden door de Azzurri gedragen tijdens de Six Nations Cup, het zeslandentoernooi en natuurlijk ook tijdens het WK van 2019. Het wereldkampioenschap rugby vindt dit jaar van 20 september tot 2 november plaats in Japan. Het Italiaanse rugbyteam heeft ook een thuisshirt en uitshirt. Uiteraard bespreken we ze allebei.

Italië rugby thuisshirt 2019-2020

Het thuisshirt van het Italiaanse rugbyteam is natuurlijk geheel blauw en wordt gekenmerkt door de Italiaanse driekleur aan de onderkant van de mouwen. Hier bevindt zich een groene, witte en rode band. Daarnaast is het shirt uitgerust met een klassieke polo kraag in het wit. De Italiaanse vlag komt ook weer terug aan de achterkant van de polo kraag. Bovendien bevinden zich onder het bovenste knoopje van de kraag drie strepen in de kleuren van de Italiaanse vlag. De rechter borst is uitgerust met het logo van Macron en de trademark tekens van het Italiaanse sportmerk staan op de mouwen en schouders. De linker borst is uitgerust met het embleem van de rugbybond, de Federazione Italiana Rugby (FIR). De achterkant van de hals bevat ook een detail. Hier prijkt namelijk ook de naam van het land: ITALIA. De binnenkant van de kraag bevat de initialen: F.I.E.R. Het rugbytenue wordt compleet gemaakt door een blauw broekje en blauwe kousen.

Italië rugby uitshirt 2019-2020

Het uitshirt van het Italiaanse rugbyteam is geheel wit en bevat ook verschillende details uit de kleuren van de Italiaanse vlag. De voorkant van het rugbyshirt bevat vijf strepen. Drie van deze strepen zijn rood en twee van deze strepen zijn groen. Ook op de mouwen komt dit reliëf weer terug. Ook dit tenue is uitgerust met een polokraag en onder de kraag is een blauwe lijn verwerkt, verwijzend naar de kleur van het thuisshirt. De logo’s van Macron en de rugbybond staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Hetzelfde geldt voor de details. Beide shirts zijn bovendien uitgerust met het embleem van sponsor Cattolica Assicurazioni. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een wit broekje en witte kousen met zowel rode als groene details.

De rugby shirts van Macron zijn van een ander materiaal gemaakt dan de voetbalshirts. De rugbyshirts bestaan namelijk uit een zogenaamd ‘’shell’’ Armevo materiaal, waarin stretch verwerkt is. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de rugbyshirts en check natuurlijk ook de voetbalshirts van La Squadra Azzurra.

Helaas kun je deze Italië rugbyshirts vooralsnog niet in Nederland of België bestellen. Ben je op zoek naar een t-shirt of hoodie om het Italiaanse rugbyteam mee aan te moedigen? Check het dan exclusief in deze winkel!