Italië uitshirt 2021-2022

Italië draagt toch een nieuw uitshirt tijdens Euro 2021! Vandaag lanceerden de Italiaanse voetbalbond en Puma namelijk het nieuwe Italië uitshirt 2021-2022 met het motto: ''Only See Great.'' Dit uitshirt is de opvolger van het Italië uitshirt 2020-2021, waarin het nationale elftal bijna niet gespeeld heeft. In het nieuwe uittenue speelt ''La Squadra Azzurra'' de EK 2021 uitwedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden voor het WK van 2022. Tijdens het EK neemt de equipe van bondscoach het in poule A op tegen Wales, Turkije en Zwitserland. 

Italië uit shirt en tenue 2021-2022

''Only See Great'' is een nieuwe campagne van Puma, waarin het merk teams en sporters stimuleert groots te denken: in iedere wedstrijden, bij iedere gelegenheid en iedere actie. Dit motto vormde ook het uitgangspunt bij het ontwerp voor het nieuwe Italië uitshirt 2021-2022. Mode moest een nog belangrijker rol gaan spelen in het design van het Italië uittenue en zie hier het resultaat. Het nieuwe Italië uitshirt heeft in tegenstelling tot zijn voorganger een vrij minimalistisch design. Het voetbalshirt is wit en wordt gekenmerkt door de horizontale band in de kleuren van de Italiaanse vlag op de borst. Deze band is groen/rood en wordt onderbroken door de naam van het land: ITALIA!  Deze typische Italiaanse accenten symboliseren de passie, trots en identiteit van het nationale elftal. Niet alleen die van de selectie, maar voor de miljoenen fans van het nationale elftal.

Een ander detail van het tenue is de plaatsing van de logo’s van Puma en de Italiaanse voetbalbond, de Federazione Italiana Giuoco Calcio (FIGC), op de borst. Deze staan niet meer op het midden van de rechter- en linkerborst, maar zijn meer naar het midden van de borst geplaatst, met daartussen een verticale navy blauwe lijn. Dit design wordt gebruik vaak wanneer merken en voetbalclubs of landen het contract verlengen. Het logo van de Italiaanse voetbalbond bevat verder een gouden schaduw, waardoor het logo er nog prominenter uitkomt. Boven het logo staan weer vier sterren, welke verwijzen naar de gewonnen WK's van 1934, 1938, 1982 en 2006. Het voetbalshirt bevat verder ook navy blauwe accenten, welke het tenue een elegante look geven. Op de schouders bevindt zich een verticale donkerblauwe band en ook de band aan de onderkant van de mouwen is donkerblauw. De achterkant van het voetbalshirt is geheel wit.  Het Puma Italië uittenue 2021-2022 wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje en witte kousen. Beide items bevatten uitingen van de voetbalbond en Puma.

Heiko Desens, Global Director Creative & Innovation bij Puma reageert: ''Ons doel was om een revolutionair voetbalshirt te ontwerpen, dat innovatie en energie uitstraalt. Het voetbalshirt is een eerbetoon aan de nationale trots van Italië en is bedoeld om de Italianen te inspireren om groots te denken. We willen onze grenzen blijven verleggen. Dit is nog maar het begin van de nieuwe weg die Puma ingeslagen is.'' 

Check hieronder een afbeelding van het mogelijke, nieuwe Puma Italië uitshirt 2021-2022, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Immobile, Moise Kean, Chiellini, Insigne, Chiesa, Verratti, Frello en nog meer spelers en check ook het Italië EK 2021 thuisshirt

Italië uitshirt bestellen

Het Puma Italië uitshirt 2021-2022 kun je vanaf nu bestellen. De prijs van het voetbalshirt is hetzelfde als de tenues van eerdere seizoenen. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In deze winkels kun je de Italië tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt! 

Bestel je Italië voetbalshirt altijd in de officiële Italië fanshop (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

of  deze SHOP! 

Italië uitshirt 2021-2022

Italië uitshirt 2021-2022 Puma

Italië uittenue 2021-2022

Italië uitshirt EK 2021

Italië EK uitshirt 2021