Een Bredase sportschoolhouder, met klaarblijkelijk een grote voorkeur voor de voetbalclub NAC, haalde recentelijk het nieuws omdat hij in de Algemene Voorwaarden van zijn sportschool het volgende had laten opnemen: Het is niet toegestaan om kleding of wat voor attributen dan ook te dragen die linken, verwijzen of onderdeel zijn van Feyenoord. Kleding van andere clubs is geen probleem.
Dit bericht zorgde voor enige consternatie, zeker in Rotterdam en omgeving. Je Feyenoord-shirt niet mogen dragen in de sportschool, dat was even groot nieuws. Op internet ontstond er een hele discussie, vooral op de social media. Maar ook in de kranten verscheen dit nieuws, waarbij de Breda sportschoolhouder om commentaar werd gevraagd.
Verbod Feyenoord-shirt in Bredase sportschool blijkt grap
Het bleek echter om een grap te gaan. De tekst waarin het dragen van een Feyenoord-shirt verboden wordt, staat inderdaad vermeld in de Algemene Voorwaarden van de Bredase sportschool, maar de sportschoolhouder zegt nu dat hij dat nooit serieus bedoeld heeft. Het was maar een geintje. Veel mensen zagen er de lol wel van in, maar een aantal Feyenoord supporters bleken een wat minder groot gevoel voor humor te hebben en reageerden overdreven geïrriteerd. De sportschoolhouder ontving zelfs een paar echte dreigtelefoontjes. Gelukkig bleef het alleen maar bij wat schelden door de telefoon en liep de hele zaak met een sisser af.
Krachttraining en voetbaltraining
Er is natuurlijk helemaal niets op tegen om in je voetbalshirt naar de sportschool te gaan, of dat nu een shirt is van NAC of een shirt van Feyenoord. Veel belangrijker is het dat je, zeker als je regelmatig voetbalt, ervoor zorgt dat je in een goede conditie bent en blijft. Het is al langer bekend dat krachttraining een prima aanvulling is op de reguliere voetbaltraining. Het effect van regelmatig aan krachttraining doen, is vaak al snel zichtbaar.
Je kunt bijvoorbeeld veel hoger springen als je met gerichte oefeningen je benen wat extra traint. Ook is het bekend dat de zogenaamde core-stability oefeningen, dat zijn oefeningen om de rompstabiliteit te verhogen, zoals bijvoorbeeld squats, bij uitstek geschikt zijn voor voetballers. Een hogere rompstabiliteit zorgt er immers voor dat je op het veld wendbaarder bent.
De sportschool thuis
Voetballers die niet zo'n fan zijn van de sportschool kunnen de sportschool ook in huis nemen, bijvoorbeeld door de aanschaf van een roeitrainer waarmee je 80% van de spieren in je lichaam kunt trainen. Daarnaast zijn er verschillende oefeningen waarvoor je geen sportschool nodig hebt, zoals de al eerder genoemde core-stability oefeningen.
Het is wel verstandig om krachttraining op het juiste moment te plannen. Je kunt voetbaltraining en krachttraining het beste combineren door de krachttraining altijd na de voetbaltraining te doen of op een aparte dag te plannen. Plan krachttraining dus niet voor de voetbaltraining en zeker niet voor een belangrijke wedstrijd in verband met mogelijke spierpijn. Het grote voordeel van thuis trainen, en zo werken aan meer spiermassa en meer conditie, is dat je kunt trainen wanneer je maar wilt. En je kunt elke shirt aantrekken wat je maar wilt. Ook dat van Feyenoord.
Gerelateerd nieuws
-
Twee gokbedrijven hoofdsponsor in Eredivisie
22 juli 2022 -
Gokken in het online casino is leuk voor de vrije tijd
20 mei 2022 -
Deze gokbedrijven zijn actief in Nederlandse profvoetbal
7 mei 2022 -
Gokbedrijven blijven voornaamste sponsors in Britse Premier League
2 mei 2022 -
De smartphones van voetballers
1 december 2021 -
Black Friday bij adidas | Kortingen tot 50% op voetbalproducten
25 november 2021 -
De vijf leukste voetbalcadeaus voor mannen!
19 november 2021 -
Adidas Condivo 22 Goalkeeper template gelanceerd
5 november 2021 -
Adidas Condivo 21 GK keepersshirts gelanceerd!
29 april 2021 -
Hoe kan je het beste voetbalshirts met korting scoren?
26 maart 2021 -
De huizen van Messi en Ronaldo
4 maart 2021